17 maart 2018

Ijsland thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Ijsland voetbalshirt voor het WK van 2018 en de periode erna is vandaag officieel bekend gemaakt door kledingsponsor Errea en de voetbalbond van het land onder het motto ''FIRE AND ICE.'' In dit nieuwe shirt speelt het Ijslands voetbalelftal de thuiswedstrijden tijdens het WK van 2018 en bovendien de wedstrijden in de Nations League. Daarnaast wordt dit shirt gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. In de poulefase van het WK neemt het nationale elftal van Ijsland het in de vrij pittige poule D op tegen Argentinië, Kroatië en Nigeria. De tegenstanders van Ijsland moeten direct onder de indruk zijn wanneer de spelers het veld betreden. Dat is zeker het geval bij het nieuwe shirt van het Ijslands elftal. Check hieronder de details!

Wil je het Ijsland shirt direct bestellen? Dit kan direct in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

Ijsland thuis shirt en tenue WK 2018

Het nieuwe Ijsland voetbalshirt voor het WK van 2018 staat bol van unieke details. Errea heeft een speciaal thema als inspiratie genomen voor het nieuwe thuisshirt van het Ijslands voetbalelftal, namelijk de natuur van het land. Het land staat bekend om haar immense rijkdom aan water en bovendien is het land het hart van het vuur door de vulkanen en geisers die het land rijk is. Deze elementen vormen de inspiratie voor het shirt waarin het Ijslandse voetbalelftal haar eerste WK speelt. Nooit eerder plaatste het land zich voor het eindtoernooi van het WK. 

De elementen van de natuur van Ijsland (ijs, lava en water) komen allemaal terug in het nieuwe voetbalshirt voor 2018-2019. Het voetbalshirt is geheel blauw (water) en bevat witte (ijs) en rode (lava) accenten. Het vuur verlicht en verwarmt het hart van het land en de inwoners, het startpunt van het nieuwe thuisshirt van Ijsland. De body van het shirt is blauw (welke het water symboliseert) en de mouwen bevatten een special effect. De mouwen zijn namelijk uitgerust met een flitsende gradient print van dunne puntjes. Daarbij lopen de witte, blauwe en rode kleur naadloos in elkaar over. De witte tint komt ook terug in de v-hals van het shirt en in een strip over de schouder. Deze strip smelt als het ware naar de onderkant van de mouwen in lava, waar het rood met het blauw gemixt wordt. Dat de verschillende kleuren naadloos in elkaar overlopen komt ook door de materialen waarvan het shirt gemaakt is. De body van het shirt is gemaakt van een zacht, ademend en comfortabel materiaal en aan de zijkanten van het shirt en in de mouwen komt de rode kleur tevoorschijn. Hier is een soort meshmateriaal bij het shirt aangebracht. Dit is de plek waar de rode en blauwe kleur van het shirt gemixt worden en het gradient effect ontstaat. 

De bies aan de onderkant van de mouwen is geheel blauw. Andere symbolische accenten van het tenue komen terug aan de binnenkant van de hals. In een strip aan de binnenkant van de hals is de naam van het land een aantal keer verwerkt (ISLAND) en daaronder staat in het groot de tekst: ''FYRIR ISLAND.'' De betekenis hiervan is ''VOOR IJSLAND.'' De achterkant van het shirt bevat net onder de hals de vlag van het land. Op de rechter borst en de mouwen prijkt het logo van de Italiaanse kledingsponsor Errea. Beide partijen hebben sinds 2014 een langdurige partnership. De linker borst bevat het logo van de voetbalbond van het land. de Knattspyrnusamband Islands (KSI). Tijdens het WK speelt Ijsland bovendien met een speciale WK badge op de rechter mouw. 

Het nieuwe thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. Dit short bevat aan de zijkanten een dunne rode strip. Op de shorts staan ook de logo's van de KSI en Errea. De kousen van het tenue zijn blauw en bevatten ook een dunne, witte strip. Vanaf nu schitteren sterren als Sigurdsson, Gunnarsson, Sightorsson, Bjarnason, Gudmundsson, Finnbogason en andere sterren in dit fraaie tenue!

Ijsland shirt kopen

Het nieuwe Ijsland tenue voor het WK van 2018 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online winkel. Het shirt heeft voor volwassenen ongeveer een prijs van € 80,- en voor kinderen € 70,-. Het shirt is beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. In deze shops kan je het Ijsland shirt vanaf nu ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Wil je andere producten van het land kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Ijsland voetbalshirts in deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts en officiële bedrukking)

OF IN deze winkel