10 juli 2020

Ijsland thuisshirt 2020-2021

Na de bekendmakting van de deal tussen Puma en de voetbalbond van Ijsland us nu ook het nieuwe Ijsland thuisshirt 2020-2021 officieel bekend gemaakt door de voetbalbond en de neuwe kledingsponsor. In dit nieuwe voetbalshirt speelt het Ijslandse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022, alsook de Euro 2020 thuiswedstrijden. Hiervoor dient Ijsland zich nog wel te plaatsen. In de play-offs moet het team van bondscoach Erik Hamrén dan nog afrekenen met Roemenië en de winnaar van de wedstrijd tussen Bulgarije en Hongarije.

Ijsland thuis shirt en tenue 2020-21

Het nieuwe Ijsland tenue is geïnspireerd door het unieke landschap van het land en met name door de formaties van vulkanische bastaltrotzuilen. Het land ligt op een constructieve plaatgrens, waardoor er veel vulkaanactiviteit is en wat weer resulteert in verschillende natuurlijke effecten, vormen en kleuren, zoals gesmolten basalt. Het basalt in combinatie met de ijzige frisse lucht, leidt tot de productie van unieke kolommen. De rode strepen op het tenue symboliseren dit.  Het Ijsland voetbalshirt 2020-2021 van Puma is zoals altijd overwegend blauw. Door Puma wordt deze kleur ''Electric Blue Lemonade'' genoemd. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de all-over print van vlakken. Deze vlakken zijn geïnspireerd door een combinatie van de natuur en de vlag van het land. De print bestaat uit geometrische vormen in verschillende tinten blauw en bevatten een speciaal, vervagend effect. De V-hals van het Ijsland thuisshirt is ook blauw en hetzelfde geldt voor de mouwen. De band aan de onderkant van de mouwen heeft een iets donkerdere tint blauw. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van kledingsponsor Puma. Het Duitse sportmerk heeft het stokje overgenomen van Errea, dat sinds 2000 verantwoordelijk was voor de productie en het design van de tenues van ''Strákarnir okkar'' (Onze jongens). Puma en de Ijslandse voetbalbond tekenden een contract voor de duur van zes jaar. Op de linkerborst van het tenue staat niet het moderne logo van de voetbalbond van Ijsland, de KSI (Knattspyrnusamband Islands). Hier zijn middels een symbool, de vier beschermheren van de vier provincies van het land in elkaar verwerkt: de gier, de reus, de draak en de stier.

Het nieuwe Ijsland thuistenue 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met subtiele rode accenten. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen. Op zowel de voetbalbroekjes als op de kousen van het Ijsland tenue staan uitingen van de voetbalbond en Puma. Uiteraard zijn de nieuwe Ijsland tenues ook voorzien van de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Dit tenue wordt vanaf komende zomer gedragen door spelers als Sigurdsson, Gunnarsson, Gislason, Bjarnason, Finnbogason en andere spelers of check alle details van het nieuwe Ijsland uitshirt. 

Ijsland Puma voetbalshirt bestellen

Het Ijsland voetbalshirt 2020-2021 kun je vanaf juli/augustus bestellen. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). In de onderstaande winkel kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Ijsland voetbalshirt direct in de Ijsland fanshop

of deze winkel! 

Ijsland tenue 2020-2021

Ijsland voetbalshirt 2020-2021