Ijsland vrouwen voetbalshirts 2022-2023

De vrouwen van Ijsland dragen tijdens EURO 2022 in Engeland ook een gloednieuw voetbalshirt. Het nieuwe Ijsland vrouwen voetbalshirt werd vandaag officieel gepresenteerd door de nationale voetbalbond en PUMA. Het tenue heeft veel overeenkomsten met het tenue dat door de mannen gedragen wordt, het Ijsland thuisshirt 2022-2023, maar bevat een aantal kleine verschillen. In het tenue speelt het Ijslands vrouwenvoetbalelftal de EK 2022 wedstrijden en de andere interlands in de periode 2022-2023. Tijdens het EK in Engeland spelen de vrouwen van Ijsland in de poulefase tegen Italië, Frankrijk en België. De bijnaam van het Ijslands vrouwenteam is ''Stelpurnar okkar'' (Onze meisjes).

Ijsland vrouwen thuisshirt 2022-2023

Het Ijsland vrouwen thuisshirt 2022-2023 lijkt erg op het voetbalshirt van de mannen. Qua design is het tenue ook geïnspireerd door het Ijsland thuisshirt van 2016-2017. Dit was het jaar waarin de mannen van Ijsland de kwartfinale van het EK in Frankrijk haalde en waarin de supporters van Ijsland furore maakten met de ''Viking Clap.'' In 2016 was Errea overigens nog de kledingsponsor van het nationale elftal. Sinds 2018 heeft PUMA deze functie. Het Ijsland vrouwen voetbalshirt is geheel blauw en wordt gekenmerkt door de iets donker blauwe baan op de linkerkant van het voetbalshirt. Deze baan bevat een all-over print van bloemen, welke niet op de tenues van de mannen staat. Dit zogenaamde ''Liberty Floral Pattern'' is ook aanwezig op vrouwen tenues van Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Het voetbalshirt heeft, afgezien van de pasvorm, dezelfde kenmerken als het voetbalshirt van de mannen. Het tenue is namelijk uitgerust met een V-hals met aan de binnenkant een rode driehoek. Op de rechterborst prijkt het Puma no1. Logo. Dit logo werd door het Duitse sportmerk vooral in de jaren '90 op voetbalshirts gebruikt en bestaat uit het woordmerk en beeldmerk van Puma. De linkerborst bevat het logo van de voetbalbond van Ijsland, de Knattspyrnusamband Islands (KSÍ). Het Ijsland tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en blauwe kousen. Zoals alle tenues van Puma zijn de Ijsland vrouwen voetbalshirts uitgerust met de Puma DryCell technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog een afbeelding van het Puma Ijsland dames thuisshirt 2022-2023, dat vanaf nu gedragen wordt door speelsters als Dagný Brynjarsdóttir, Sara Björk Gunnarsdóttir, Sveindís Jane Jónsdóttir, Natasha Anasi, Glódís Perla Viggósdóttir en andere speelsters.

Ijsland vrouwen voetbalshirt bestellen

Het Ijsland dames voetbalshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Het thuisshirt is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL & heeft een prijs van € 89,95. Check ook andere Ijsland producten in deze winkels!

Bestel het Ijsland vrouwen voetbalshirt direct in de officiële PUMA SHOP! 

Ijsland vrouwen voetbalshirt 2022-2023

 

Ijsland dames thuisshirt 2022-2023