9 mei 2018

COPA Football lanceert Ijsland retro voetbalshirt van 1996

COPA Football heeft voor het eerst in de geschiedenis een retro shirt van Ijsland gelanceerd. Deze week bracht het Nederlandse retro merk een nieuwe WK collectie uit, waaronder dus een speciaal retro voetbalshirt van het Ijslands voetbalelftal. Voor ieder aan het WK deelnemend land heeft het Nederlandse voetbalmerk nu een speciaal retro shirt in haar brede assortiment. Het nieuwe Ijsland retro voetbalshirt is geïnspireerd door het tenue waarin Ijsland speelde in 1996. Op zich waren de prestaties in dit jaar niet direct over naar huis te schrijven. Toch is het shirt nostalgisch! Check hieronder alles over het design van dit ''nieuwe'' retro shirt en check bovendien waarom dit shirt zo speciaal is.

Ijsland retro shirt en tenue 1996

Het Ijslands voetbalelftal plaatste zich in 2016 voor het eerst voor een eindtoernooi, namelijk het EK in Frankrijk. Het WK van 2018 is daarmee het twee eindtoernooi waarop het Noord Europese land aanwezig is. In de jaren '90 timmerde het nationale elftal van Ijsland overigens ook al aardig aan de weg, maar wist het zich niet te plaatsen voor een EK of WK. In 1994 bezette het nationale elftal zelfs een 37ste plaats op de wereldranglijst voor de FIFA. Dit was voor het Ijslands elftal, dat in 1995 onder leiding stond van trainer Logi Olafsson, een motivatie om zich te plaatsen voor het EK van 1996. Met talenten als Kristinsson, Bergsson, Jonsson en Hreidarsson waren de vooruitzichten goed. Niets was minder waar. Het land won slechts één van haar kwalificatiewedstrijden. Wel was er een ander opvallend feitje te noteren. Eidur Gudjohnsen maakte namelijk in 1996 zijn debuut voor het nationale elftal. De toen 17 jarige speler van PSV mocht in de interland tegen Estland op 24 april 1996 invallen en verving zijn vader Arnor, die destijds 34 jaar was. Daarmee waren het de eerste vader en zoon die in dezelfde interland speelden. Helaas speelden  vader en zoon nooit met elkaar. Dit stond wel op de planning, echter een blessure van Eidur gooide roet in het eten. Helaas!

Het Ijsland shirt dat vader en zoon allebei droegen is door COPA Football wel opnieuw gelanceerd. Dit shirt is geheel in stijl van de kleuren van de vlag van het land. Het shirt is blauw en bevat een klassieke polo kraag met rode, witte en blauwe accenten. Deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De linker borst bevat een vintage logo van de voetbalbond van Ijsland. In 1996 was het sportmerk ABM overigens kledingsponsor van het nationale elftal van Ijsland. Het nieuwe COPA Football Ijsland retro shirt bestaat evenals het shirt van 1996 voor 100% uit polyester en wordt door het merk traditiegetrouw geleverd in een luxe cadeaubox!

Check hieronder nog meer foto's van het nieuwe Ijsland retro voetbalshirt. Ben je op zoek naar de WK 2018 voetbalshirts? Check dan ook het thuisshirt en uitshirt!

Ijsland retro voetbalshirt bestellen

Het Ijsland retro shirt van 1996 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van het shirt is € 59,95 voor volwassenen. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en kan je in deze webshops laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere producten van de club bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het nieuwe Ijsland retro shirt in deze SHOP!

of deze winkel!