Puma nieuwe kledingsponsor Ijsland vanaf zomer 2020

Ijsland speelt vanaf 1 juli in voetbalshirts van Puma. Dit maakte de voetbalbond van het land vandaag bekend via haar website. Puma en de KSI (Knattspyrnusamband Islands) tekenden een contract voor de duur van zes seizoenen. Dit betekent dat het Duitse sportmerk tot de zomer van 2026 verantwoordelijk is het voor design en de productie van de voetbalshirts en trainingskleding van het nationale voetbalelftal van Ijsland, het vrouwenteam en alle jeugdelftallen. Dit betekent ook dat de bond afscheid neemt van Errea. Het Italiaanse sportmerk was sinds 2001 de kledingsponsor van Ijsland.

Met een populatie van 330.000 inwoners plaatste het nationale elftal van Ijsland zich in 2016 voor het eerst voor het EK en was het in 2018 het kleinste land dat mee deed aan het WK in Rusland. De vrouwen van Ijsland plaatste zich voor de EK's van 2009, 2013 en 2017. Niet alleen maakte het nationale voetbalelftal de afgelopen jaren een sportieve opmars, ook de supporters van het nationale voetbalelftal zijn graag geziene gasten in de stadions en dat kan niet los gezien worden van iconische Thunderclaps, waarmee de wereld kennis maakte tijdens het EK in Frankrijk.

Uiteraard hebben we ook een reactie van Puma en de Ijslandse voetbalbond. Björn Gulden, CEO bij Puma, reageert: ''Ik ben enorm onder de indruk van wat Ijsland de afgelopen jaren gepresteerd heeft. Ondanks dat het een klein land is, zijn de spelers getalenteerd en hebben ze een fantastische mentaliteit en teamspirit. We kijken ernaar uit met hen samen te werken. Gudni Bergsson, president van de voetbalbond is ook verheugd: ''We zijn erg blij en kijken erg uit naar ons partnership met Puma, één van de grootste sportmerken wereldwijd. Hun enthousiasme voor het voetbal in Ijsland en alles eromheen is imponerend. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met Puma zowel op als naast het veld nieuwe successen kunnen behalen.''

De nieuwe Ijsland voetbalshirts van Puma worden na 1 juli gelanceerd. Vanaf dan gaat het contract tussen beide partijen in. Check hieronder nog alle kledingsponsoren die Ijsland in het verleden gehad heeft.

Op zoek naar een voetbalshirt of goedkoop t-shirt van Ijsland? Check het altijd in deze winkel. Directe levering!

Alle kledingsponsoren Ijsland

Periode Merk
1975 Umbro
1976-1991 Le Coq Sportif
1992-1996 ABM
1996-2001 Reusch
2001-2020 Errea 
2020-2026  Puma 


Ijsland voetbalshirt Puma 2020-2021