16 maart 2018

Ijsland keepersshirt 2018-2019

De gehele nieuwe Ijsland collectie voor het WK van 2018 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Errea en de KSI. Dit betekent ook dat het nieuwe keepersshirt van het voetbalelftal uitgebracht is. Dit is het shirt waarin Haldorsson en Kristonsson hun wedstrijden voor het Ijslands voetbalelftal spelen gedurende de periode 2018-2019. Dit shirt wordt door de keepers dus niet alleen gedragen gedurende de wedstrijden op het wereldkampioenschap in Rusland, maar ook in de voorbereiding op de kwalificatie- en oefenwedstrijden in de aanloop naar het EK van 2020. Ieder shirt van Ijsland heeft een speciaal thema gekregen, welke symbool staat voor een element uit de rijke natuur van het land. Wil je weten welk element? Check hieronder alles over het nieuwe keeperstenue!

Rood Ijsland keeper shirt en tenue WK 2018

Het keepersshirt van Ijsland staat in het teken van ‘’FIRE.’’ Het landschap van Ijsland wordt onder andere gekenmerkt door de vele geisers en vulkanen. Als basiskleur voor het nieuwe keeperstenue is dan ook gekozen voor de kleur rood. In alle voetbalshirts komen ook twee andere elementen en dus ook twee andere kleuren terug. De blauwe tint staat voor het vele water dat het land rijk is en de witte kleur staat voor het ijslandschap van Ijsland. Deze blauwe en witte tinten zijn allereerst te vinden in de subtiele v-hals van het keeperstenue. De mouwen van het shirt bevatten een special effect. De bovenkant van de mouwen zijn wit en dit loopt middels een flitsend, gradient effect over in het blauw en rood. Deze overgang van kleuren wordt bewerkstelligd door een speciaal materiaal waarvan de zijkanten van het shirt en de mouwen gemaakt zijn. Hierin is namelijk mesh verwerkt, waardoor kleuren elkaar overlappen en andere tinten zichtbaar worden. De zijkanten van het keeperstenue bevatten een brede rode strip, waardoorheen witte tinten te zien zijn. De mouwen worden afgesloten door een blauwe bies. Rood,blauw en wit zijn natuurlijk ook de kleuren van de vlag van het land dat onder leiding staat van bondscoach Hallgrimsson. De linker borst bevat het embleem van de KSI en de andere borst is uitgerust met het logo van het Italiaanse sportmerk Errea. Geen enkel ander nationaal team wordt op het WK door Errea gesponsord. Het merk en de voetbalbond van Ijsland werken sinds de zomer van 2014 met elkaar samen.

Het keeperstenue bevat ook nog speciale details. Deze details zijn ook te vinden in het nieuwe thuisshirt en uitshirt van de Ijslanders. De binnenkant van de kraag is namelijk uitgerust met een dunne strip, waarin de naam van het land een aantal keer staat. Daaronder staat iets groter de leus van het elftal: FYRIR ISLAND. Deze leus stond ook al in de shirts voor 2016-2017. Op de achterkant van het tenue prijkt de vlag van het land. Het nieuwe keeperstenue wordt compleet gemaakt door een rood keepersbroekje. Dit short is ook weer uitgerust met witte en blauwe details en op het broekje staan ook de logo’s van de KSI en het Italiaanse kledingmerk. De kousen hebben dezelfde combinatie van kleuren.

Ijsland keepersshirt bestellen

Het nieuwe Ijsland keepersshirt voor 2018-2019 kan je per direct bestellen in de onderstaande online winkels. De prijs van het shirt voor volwassenen (S, M, L, XL en XXL) is € 80,- en voor kinderen (128, 140, 152, 164, 176) heeft het tenue een prijs van € 70,-. In de onderstaande webshops kan je nog meer t-shirts van Ijsland bestellen en kan je je tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop de nieuwste Ijsland keepersshirts in deze winkel

of in deze SHOP! (inclusief goedkope t-shirts)