3 december 2018

Het Club America American Football special edition shirt

Het zijn de maanden van special edition voetbalshirts en vandaag is er weer een shirt gelanceerd die perfect in de categorie past. Na speciale NHL shirts van Chelsea, Paris Saint Germain en Barcelona is het nu de beurt aan een American Football shirt voor de Mexicaanse topclub Club America. American Football wint zowel in Europa als Noord Amerika aan populariteit. Dit is de reden dat Nike voor verschillende clubs uit haar portfolio een speciaal NHL voetbalshirt heeft uitgebracht. Het nieuwe American Football shirt van Club America heeft dezelfde kenmerken als het thuisshirt van de club, maar dan in de looks en fit van een American Football shirt! Check hieronder alle details van dit shirt!

Het American Football shirt van Club America is ook een ode aan de supporters van de club. De achterkant van het NFL shirt bevat namelijk rugnummer 12 en de bijnaam van de Mexicaanse club: Águilas (de adelaars). Waar op voetbalshirts ‘’slechts’’ één keer een nummer staat, is het nummer van de American Football spelers op een NFL shirt nog meer aanwezig. Het nummer staat niet alleen op de achterkant, maar ook op beide schouders en de voorkant van het shirt. Verder is het American Football shirt van Club America geheel in stijl van de kleuren van het thuisshirt. De body van het shirt is aan de bovenkant blauw en dit vlak loopt in v over in het volgende vlak. Dit betreft een rode band in de baan van een v en daaronder is het shirt licht geel. Ook de mouwen van het NFL shirt van Club America bevatten deze kleurencombinatgie. Daarnaast is het shirt uitgerust met een v-hals. De swoosh van Nike en het logo van de Mexicaanse club staan niet, zoals op het voetbalshirt, op de borst van het shirt. Deze bevinden zich namelijk op de linkermouw. De onderkant van het shirt is uitgerust met een speciaal label met daarin een verwijzing van de samenwerking tussen de NFL, Nike en Club America. Het Amerikaanse sportmerk is official supplier van de American Football competitie. Dit betekent onder andere dat het merk verantwoordelijk is voor het design van de tenues van alle 32 teams die in de NFL spelen. Het contract tussen beide partijen loopt in ieder geval nog tot 2028.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition shirt van Club America. Helaas is dit NFL shirt nergens in Europa te bestellen. Ben je op zoek naar het voetbalshirt van de club? Bestel het exclusief in deze winkelOf check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder!