27 december 2018

Gruwelijke jaren '90 Nike reto voetbalshirts van Oneblacktie

Het is al even bekend dat Nike in 2019 revolutionaire 3e shirts voor de clubs uit haar portfolio gaat lanceren. Deze nieuwe tenues hebben niet alleen het vintage Nike Sportswear logo op de borst, de tenues zijn ook nog eens geïnspireerd door de voetbalshirts van deze clubs uit de jaren '90. De 3e shirts van clubs als Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Boca Juniors, Chelsea, Tottenham Hotspur en AS Roma bevatten accenten van de tenues die deze clubs droegen in de jaren '90. Dit bracht designer @blackonetie op het idee om Nike alvast wat voorzetten te geven voor mogelijke designs. De ontwerper is zelfs nog een stapje verder gegaan en ontwierp ook een aantal jaren '90 concept thuisshirts voor de clubs uit het portfolio van Nike. Voordat we dieper ingaan op de designs van de concept voetbalshirts benadrukken we altijd nog even dat hoe vet deze tenues er ook uitzien, het niet waarschijnlijk is dat dit ook echt de voetbalshirts voor 2019-2020 worden. Deze tenues zijn namelijk al lang en breed ontworpen door Nike. Omdat een aantal van deze voetbalshirts er gruwelijk uitzien, mogen we deze natuurlijk niet onbesproken laten. Op de foto's is ook een Nike concept shirt van Arsenal en Manchester City te zien. Omdat Nike geen kledingsponsor is van deze clubs, laten we deze voor wat het is.

Het Atletico Madrid concept voetbalshirt van @oneblacktie heeft een echt jaren '90 design. Dit komt door de pinstripes naast de brede verticale banen en de diagonale retro hals in het blauw/wit. De designer heeft aan alle concept shirts een modern tintje gegeven door de taping over de over mouwen. Deze taping bevat op alle shirts de swoosh van Nike en een afkorting of de bijnaam van de club. Alle concept voetbalshirts hebben ook dezelfde kraag als het Atletico Madrid shirt. Het Barcelona shirt heeft de looks van het seizoen 1993-1994. Wij zijn ook vooral fan van het Boca Juniors concept shirt. De gele band op het voetbalshirt is namelijk nog breder dan we gewend zijn en de retro kraag maakt het shirt een super classy shirt. Het Chelsea concept shirt is wat grauwer. Dit shirt is namelijk wel een 3e shirt. Het concept voetbalshirt van Chelsea is grijs met een blauwe kraag, waarin de leeuw uit het logo van de club is verwerkt. Bovendien bevat het voetbalshirt een all-over print van de leeuw over het shirt. Het voetbalshirt van Club America is al retro. Daar heeft @oneblacktie niet veel mee hoeven doen. Het retro design komt vooral terug in de v-baan op de borst. Het AS Roma concept thuisshirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van 2001-2002 met het iconische half-om-half design. De rechterkant van het voetbalshirt is rood en de andere kant is oranje. De mouwen zijn contrasterend en ook aan dit shirt heeft weer een te gekke retro kraag. De binnenkant van de kraag bevat de letters SPQR. Het Tottenham Hotspur concept shirt is grijs en bevat diagonale banen. Deze banen zijn weggelaten op de borst. In plaats hiervan is de bijnaam van de club verwerkt: SPURS. Manchester City stapt komend seizoen waarschijnlijk over naar Puma. Desalniettemin heeft de ontwerper toch een voetbalshirt ontworpen voor de Engelse club. Dit shirt is gebaseerd op het voetbalshirt van 1994-1995 en heeft de kenmerkende rode en zwarte banen. Ook de tenues van de Franse topclubs AS Monaco en Paris Saint Germain hebben ook een heerlijke vintage design!

Wat ons betreft mogen dit de tenues voor 2019-2020 worden. De tenues voor 2019-2020 worden echter pas in de periode mei 2019 – september 2019 officieel gelanceerd door Nike. We houden jullie op de hoogte.

Wil je altijd het nieuwste voetbalshirt bestellen? Bestel het exclusief in deze winkel!