8 mei 2018

Frankrijk retro voetbalshirt 1971

Sinds 1994 is het Franse voetbalelftal niet meer weg te denken van het WK. Begin jaren ’90 en begin jaren ’70 was dit wel anders. Zowel voor de WK’s van 1990 en 1994 als de WK’s van 1970 en 1974 wisten Les Bleus zich niet te plaatsen. De jaren ’70 waren voor Les Bleus een dramatische periode. Ook het Europese kampioenschap ging in 1972 en 1976 voorbij aan de Fransen. Hoe anders is het nu? Les Bleus floreert en is één van de kanshebbers voor het winnen van het WK van 2018. Vandaag is er weer een nieuw Frankrijk shirt uitgebracht, en wel door het Nederlandse retro merk COPA Football. De jaren ’70 waren qua prestaties slecht, het enige lichtpuntje was het design van het shirt van de beginjaren ’70. Het shirt van 1971 is door COPA Football deze week opnieuw gelanceerd. Wil je meer weten over dit shirt? Check het hieronder!

Frankrijk retro voetbalshirt en tenue jaren '70

We gaven het al aan. Over de prestaties van het nationale elftal in de jaren ’70 kunnen we kort zijn. In 1971 focuste het land zich op het plaatsen voor het EK van 1972 in België. De kwalificatiereeks begon goed met twee overwinningen op Noorwegen en een gelijkspel tegen Hongarije. Daarna ging het echter mis. Les Bleus verloor zowel van Hongarije als van Bulgarije, waardoor het derde werd in de poule en zich niet plaatste voor het Europees kampioenschap. Sterren al s Berata, Bosquier, Lech, Djorkaeff en Michel konden hun talenten hierdoor niet tentoon spreiden op een eindtoernooi.

Hetzelfde geldt voor het voetbalshirt van deze periode. Desalniettemin is het shirt door COPA opnieuw gelanceerd. Over het design van het retro voetbalshirt bestaan in ieder geval geen twijfels. Het shirt van 1971 heeft namelijk een strak en vintage design, welke geheel in stijl is van de kleuren van de Franse vlag. Het shirt is namelijk overwegend blauw en wordt gekenmerkt door de klassieke v-hals in de kleuren van de Franse vlag: blauw/wit/rood. Deze kleurencombinatie is ook weer te vinden in de bies aan de onderkant van de mouwen en op de linker borst prijkt met trots een vintage logo van de FFF, welke natuurlijk gekenmerkt wordt door een haan. Momenteel is Nike verantwoordelijk voor het design van de voetbalshirts van het nationale elftal. In 1971 was het Franse sportmerk Le Coq Sportif kledingsponsor van het Franse voetbalelftal. Deze functie vervulde het merk tot 1972 en vanaf deze periode werd adidas kledingsponsor van de Franse bond. Dit duurde tot 2011. Vanaf 1 januari 2011 nam Nike het stokje over.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het COPA Football Frankrijk retro voetbalshirt van 1971. Ben je op zoek naar de WK 2018 voetbalshirts van Les Bleus? Check ook het thuisshirt en uitshirt van het Franse nationale elftal.

Frankrijk retro shirt bestellen

Het Frankrijk retro voetbalshirt van 1971 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is € 59,95 en het vintage voetbalshirt is alleen beschikbaar in de volwassen maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande winkels kan je het shirt ook laten personaliseren. Wil je andere producten van Les Bleus? Check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het retro shirt van Frankrijk in deze winkel

of deze SHOP!