Frankrijk debuteert in voetbalshirt met twee sterren en FIFA badge

Het nationale elftal van Frankrijk heeft vandaag haar debuut gemaakt in het voetbalshirt met de twee sterren! Vandaag speelde Les Bleus de eerste wedstrijd na het gewonnen WK van 2018 in Rusland. Deze wedstrijd tegen Duitsland vond plaats in het kader van de UEFA Nations League en eindigde in 0-0. Frankrijk neemt in de UEFA Nations League ook op tegen het Nederlands Elftal. Door het winnen van het WK heeft het voetbalshirt van Frankrijk wat veranderingen ondergaan. Qua design is er niet veel veranderd aan het tenue. Er zijn alleen een aantal toevoegingen aan het shirt dat door Nike in maart gepresenteerd werd. We zoomen nog één keer in op deze veranderingen!

Veranderingen Frankrijk voetbalshirt na winnen WK 2018

Door het winnen van het WK mag Frankrijk nu in plaats van één ster twee sterren boven het logo dragen. In de eerste interland na het gewonnen WK was deze twee ster direct zichtbaar boven het logo van de FFF. De eerste ster verwijst naar het gewonnen WK van 1998 en de tweede ster is een ode aan het gewonnen WK van 2018. Deze ster prijkt nu ook op de trainingskleding van Les Bleus en ook op toekomstige voetbalshirts van Les Bleus bevat het logo van de FFF twee sterren. Op de foto van het Frankrijk shirt hierboven zien we onder het logo ook de tekst ''Allemage – France – 6 September 2018'' staan. Dit betreft de zogenaamde matchday transfer en bevat de informatie van de wedstrijd tegen Duitsland. Iedere wedstrijd is deze opdruk dus uniek.

Op het midden van de borst staat de zogenaamde WK 2018 FIFA winners badge. Deze officiële badge draagt Les Bleus de komende vier jaar op de borst van de voetbalshirts, omdat het keurkorps van Deschamps wereldkampioen geworden is. Deze badge mag het Franse nationale elftal tot en met het WK van 2022 in Qatar op de voetbalshirts dragen tot het moment dat er een nieuwe wereldkampioen bekend is. Deze badge is wit met een gouden omranding. In deze badge is een afbeelding van een gouden wereldbeker te zien met daarin de tekst ''FIFA World Champions 2018.''

Frankrijk draagt dit voetbalshirt tot ongeveer maart 2020. Begin 2020 lanceren Nike en Les Bleus een nieuw tenue, dat gedragen gaat worden tijdens het EK van 2020 en de kwalificatieperiode ter voorbereiding op het WK van 2022. Ook deze shirts bevatten twee sterren en de nieuwe badge! Check ook ons onder geschreven blog over het nieuwe Frankrijk shirt. 

Frankrijk voetbalshirt met twee sterren bestellen

Het Frankrijk voetbalshirt met twee sterren en de FIFA WK 2018 winners badge kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze webshops kan je het Frankrijk tenue uiteraard laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van één van de sterspelers. Check ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder! Directe levering

Bestel je Frankrijk shirt in deze winkel

of DEZE SHOP!