9 maart 2018

Flamengo en adidas lanceren uniek ICON retro voetbalshirt

Het Duitse sportmerk adidas is druk bezig met het lanceren van nieuwe retro shirts. Deze shirts vallen onder de ‘’ICON’’ lijn. Vele grote Europese topclubs hebben al een icon retro shirt aan de collectie van 2017-2018 kunnen toevoegen. Dit geldt voor onder andere: Manchester United, Real Madrid, Juventus en Bayern München. In deze blog is het nieuwe icon shirt van Flamengo aan de beurt. Ook de Braziliaanse topclub heeft de eer om een icon retro shirt te mogen toevoegen aan de collectie van de club. Het team van trainer Carpegiani heeft de grootste supportersgroep van Brazilië. Dit zorgt voor veel vraag naar shirts van de ‘Mengão.’ Nieuwsgierig naar dit nieuwe retro shirt van de club uit Rio de Janeiro? Check de details hieronder!

Het nieuwe Flamengo icon retro voetbalshirt is gebaseerd op een aantal shirts uit de jaren ’80. Tijdens dit decennia was Flamengo veruit de grootste club van Brazilië, dit leidde niet alleen tot 4 landskampioenschappen, ook won de club de Copa Libertadores in 1981. Deze overwinning werd door Flamengo behaald aan de hand van de legendarische aanvallende middenvelder Zico. Zico staat bekend als één van de beste Braziliaanse voetballers ooit en wordt ook wel de witte Pelé genoemd. Ook tijdens de Copa Libertadores toonde hij zijn klasse. Zico werd dat jaar topscorer met een schrikbarend hoog aantal van 11 doelpunten. De Copa Libertadores was niet de enige internationale prijs die de club in 1981 won. Ook de Intercontinental Cup werd dat jaar gewonnen. De Intercontinental Cup wordt nu het WK voor clubteams genoemd. Tijdens deze finale werd de Europese grootmacht Liverpool met 3-0 verslagen.

Het retro shirt van Flamengo heeft een vintage uitstraling gekregen van kledingdesigner adidas. Het shirt is overwegend rood met een zwarte baan op de borst. Op deze zwarte baan zijn ook het logo van adidas en Flamengo te vinden. Beide logo’s zijn wit van kleur. Het shirt bevat een klassieke gebreide crew neck. Deze kraag is wit van kleur. Ook bevat deze kraag een subtiele rode lijn in het midden. Het design van de kraag komt terug in de biezen op de mouwen van het shirt. In de jaren dat de club uit Rio de Janeiro de successen behaalde was adidas ook al kledingsponsor van de club. Na een tijdje verdween het Duits sportmerk van het shirt van Flamengo, maar in 2013 kwam adidas weer terug op het shirt. Vanaf 1984 had de club ook een shirtsponsor. Vanaf dat moment stond petrobras op de buik van het shirt. Op dit gave icon retro shirt is de shirtsponsor van Flamengo niet terug te vinden. Dit geeft wat ons betreft een mooi klassiek karakter aan het shirt! Het shirt bestaat uit een combinatie van polyester en katoen, dit geldt ook voor de icon retro shirts van Real Madrid, Juventus en Manchester United.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om het shirt van Flamengo te kopen. De prijs is al wel bekend en het shirt gaat € 90, - kosten. Het is wel mogelijk een goedkoper retro shirt van Flamengo te kopen in deze webshop! Wilt u voetbalshirts van Zuid-Amerikaanse voetbalclubs kopen dan is dat mogelijk in deze online winkel! Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van het shirt. Directe levering gegarandeerd!