7 maart 2018

Juventus en adidas lanceren uniek ICON retro voetbalshirt

Adidas heeft een geheel nieuwe ICON collectie geïntroduceerd. Deze ICON collectie bevat retro shirts van de topclubs, waarvan adidas kledingsponsor is. Naast de retro shirts van Real Madrid, Bayern München en Manchester United heeft het Duitse sportmerk ook een icon shirt voor JUVE gelanceerd. Dit shirt is geïnspireerd door een aantal legendarische voetbalshirts van ''De Oude Dame'' uit de jaren '60 en '70. Meer weten over dit vintage Juventus shirt van adidas. Lees hieronder verder!

Op Europees vlak speelde Juventus nog geen rol van betekenis in de jaren '60. Pas eind jaren '70 werd de eerste Europese prijs gewonnen, de UEFA Cup. Wel werd JUVE in de jaren '60 drie keer kampioen (1960, 1961 en 1967) en in de jaren '70 vijf keer (1972, 1973, 1975, 1977 en 1978). In 1973 speelde Juventus ook overigens wel de Europa Cup I finale tegen Ajax. In het Rode Ster Stadion in Belgrado verloor de equipe van trainer Vycpalek met 1-0 van de Amsterdammers door een doelpunt van Johnny Rep. Sterren van het elftal van destijds waren Salvadore, Zoff, Capello, Bettega, Anastasi en Altafini. Het nieuwe adidas ICON shirt vindt haar inspiratie dus in de voetbalshirts van deze periode. Het shirt wordt gekenmerkt door de kenmerkende zwarte en witte, verticale banen over het shirt. Deze banen hebben een washed effect, zodat het shirt ook nog eens een echte retro look heeft. Deze vintage uitstraling komt ook weer terug in de ronde hals, welke net iets hoger is. Deze kraag bevat bovendien een subtiele zwarte lijn. Dit design komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Op de rechter borst prijkt het logo van adidas in het goud. In de jaren '60 en '70 had Juve overigens nog geen kledingsponsor. Pas in 1979 deed de eerste kledingsponsor haar intrede bij de club. Het Italiaanse merk Kappa verzorgde van 1979 tot 2000 de tenues van ''I Bianconeri.'' Adidas is sinds 2015 verantwoordelijk voor het design van de tenues van de Italiaanse recordkampioen. De andere borst bevat niet het logo van de club, maar de Scudetto badge. Dit is de badge, die Italiaanse clubs het seizoen nadat ze kampioen zijn geworden mogen dragen op het shirt. Het shirt bestaat uit een combinatie van polyester en katoen! Check ook het icon shirt van Real Madrid en Manchester United. 

Vind je dit een vet shirt? Dan moet je er wel wat voor over hebben. Het shirt heeft namelijk een prijs van maar liefst € 150,-. Dan heb je wel wat! Het shirt is namelijk in een limited edition versie gelanceerd. Dit shirt is beschikbaar in de adidas STORE. Ben je op zoek naar een goedkoper retro shirt? Check het exclusief in deze winkel! Hier kan je het shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!