Flamengo thuisshirt 2022-2023

Flamengo en adidas hebben vandaag het nieuwe CR Flamengo thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd. In dit voetbalshirt speelt de club uit Rio de Janeiro vooral de Campeonato Brasileiro Série A, beker en Copa Libertadores thuiswedstrijden in Maracanã /Estádio da Gávea in 2022. Flamengo eindigde vorig seizoen op een tweede plek achter kampioen Atlético Mineiro. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe voetbalshirt. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 2013.

Flamengo thuis shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe CR Flamengo voetbalshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de hossende menigte in het Maracanã. Het voetbalshirt bevat de traditionele zwarte en rode horizontale banen en door deze banen zijn rode golven verwerkt. Het tenue bevat verder een ronde, zwarte hals en dit is ook de kleur van de band aan de zijkanten van het voetbalshirt en de mouwen. De mouwen worden afgesloten door een rode band. Op de schouders bevinden zich rode adidas strepen. De logo's staan weer op de gebruikelijke plekken. De rechterborst is uitgerust met het adidas logo en de linkerborst bevat de badge van de club. Boven het logo staat een gouden ster, welke verwijst naar het winnen van de wereldbeker in 1981. Op het midden van het voetbalshirt staat het logo van Banco BRB en ter hoogte van de schouders staat het logo van subsponsor PixBet. De rechter onderkant van het tenue bevat nog een speciaal detail. Hier prijkt een badge met een vlag met de tekst: ''The Greatest Passion in the World'', verwijzend naar de grote fanbase van de club, die bestaat uit meer dan 42 miljoen fans wereldwijd. Het Flamengo thuistenue wordt dit seizoen weer compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwart vlak met daarin rode adidas strepen. De kousen bevatten rode en zwarte blokken en in één van deze vlakken zijn de initialen van de club verwerkt: CRF. De adidas strepen aan de bovenzijde van de kousen zijn ook rood.

Gustavo Oliveira, vice president communicatie en marketing, geeft een reactie op het design van de nieuwe Flamengo voetbalshirts: ''De afgelopen jaren hebben we geprobeerd onze voetbalshirts te inspireren door grote mijlpalen, zoals ons logo, ons clublied, het winnen van de Copa Libertadores en wereldbeker in 1981. Het was de visuele interpretatie voor voetbalshirts die enorm succesvol waren. Dit tenue is geïnspireerd door de kracht, beweging en spectaculaire look van onze fans. Het is wat Flamengo de grootste passie ter wereld maakt. Het resultaat is dan ook erg mooi. Ik twijfel er niet aan dat dit opnieuw een populair voetbalshirt wordt.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe CR Flamengo thuisshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Gabriel, Pereira, Henrique, De Arrascaeta, Ribeiro, David Luiz, Filipe Luis en nog meer spelers.

Flamengo voetbalshirt bestellen

Het adidas Flamengo thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf maart bestellen in de onderstaande winkels. Dit voetbalshirt is alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) beschikbaar en heeft een prijs van € 89,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Of check andere voetbalshirts van Braziliaanse clubs in deze shops!

Bestel je Flamengo tenue altijd in deze winkel! 

of de adidas SHOP!

Flamengo thuisshirt 2022-2023

Flamengo thuistenue 2022-2023

Flamengo thuisshirt 2022-2023