18 februari 2015

Estudiantes De La Plata voetbalshirts 2015-2016

De nieuwe voetbalshirts van de Argentijnse club Estudiantes De La Plata zijn vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Adidas en de Argentijnse club. Voorzitter en ex-speler van Inter Milan en Manchester United Sebastien Veron was hierbij aanwezig. In deze voetbalshirts speelt de club uit La Plata de thuiswedstrijden in de Argentijnse Primera Division gedurende het seizoen 2015-2016. Thuishaven van de club is het Estadio Jorge Luis Hirschi. Het thuisshirt van Estudiantes wordt traditioneel gekenmerkt door de verticale rode en witte banen over het shirt. De rode kleur is gebaseerd op de kleur van de voetbalshirts van de in het eerste decennium van de 20e eeuw populaire club Alumni Athletic. De eerste wedstrijden speelde Estudiantes in een rood shirt. Echter omdat deze rode shirts teveel leken op de voetbalshirts van Alumni, werden de clubkleuren van Estudiantes rood/wit en werden de shirts vanaf 1907 gekenmerkt door de de rode en witte banen. Meer dan 100 jaar wordt het shirt al gekenmerkt door dit design.

Het nieuwe shirt van Estudiantes bevat een ronde rode hals en rode mouwen. Over de mouwen lopen zwarte trademark strepen van Adidas. Op het midden van de borst komt het logo van Adidas terug. De linker borst bevat het authentieke embleem van Estudiantes met daaronder de tekst: “ESTUDIANTES DE LA PLATA ARGENTINA”. Boven het logo staat een gouden ster met daarin nummer 11. Dit nummer verwijst naar de zes gewonnen Argentijnse landskampioenschappen, het winnen van de wereldbeker in 1968 en het vier keer winnen van de Copa Libertadores in 1968, 1969, 1970 en 2009. De andere borst bevat het huidige Estudiantes logo. Hoofdsponsor DirectTV versiert het midden van het shirt. Het nieuwe thuisstenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met een witte strip aan de zijkanten. Bovendien staan de logo's van Adidas en Estudiantes op de shorts.

Het nieuwe uitshirt van Estudiantes wordt gekenmerkt door de zwarte en grijze verticale banen over het shirt. Verder wordt het nieuwe uitshirt van Estudiantes gekenmerkt door een rode v-hals. De rode kleur, afkomstig uit de clubkleuren van Los Pincharratas, komt ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De Adidas trademark strepen over de schouders en mouwen zijn wit. De logo's van Adidas, Estudiantes en hoofdsponsor DirectTV staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het nieuwe uittenue van de tegenstander van Feyenoord tijdens de finale van de Wereldbeker in 1970, wordt gecompleteerd door een zwart broekje met rode Adidas trademark strepen aan de zijkanten en een witte en rode baan aan de onderkant van het short. Verder staan de logo's van Estudiantes en Adidas op de shorts. De kousen van dit tenue zijn rood met drie rode strepen en bevatten de initialen van de club. Check hieronder de foto's van de nieuwe Estudiantes voetbalshirts 2015-2016. Deze voetbalshirts kan je vanaf medio juli/augustus 2015 kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals andere voetbalshirts van Argentijnse clubs, zoals Boca Juniors en River Plate.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Estudiantes Voetbalshirts 2015-2016

Estudiantes Thuisshirt 2015-2016

Estudiantes Uitshirt 2015-2016