De Nike Copa America 2019 Rabisco voetbal

Tijdens de loting voor de Copa America van 2019 is ook de officiële wedstrijdbal gelanceerd. Dit jaar vindt het toernooi in juni en juli plaats in Brazilië. Ook dit jaar doen er weer een aantal gastlanden aan het toernooi mee, namelijk Japan en Qatar. In poule A nemen Brazilië, Bolivia, Venezuela en Peru het tegen elkaar op. Poule B bestaat uit Argentinië, Colombia, Paraguay en Qatar & in poule C strijden Uruguay, Ecuador, Japan en Chili om een plaats in de kwartfinale. Waar adidas verantwoordelijk is voor de ballen van het EK en WK, verzorgt Nike de officiële voetbal voor de COPA America 2019 in Brazilië. Iedere bal krijgt een naam en deze bal heet de Rabisco adidas voetbal. Check hieronder alle details van deze nieuwe voetbal.

Rabisco:  de officiële wedstrijdbal voor de COPA America van 2019

De naam van de nieuwe Nike COPA America 2019 Rabisco voetbal is geïnspireerd door het Braziliaanse woord ‘’rabisuiero’’, wat staat voor uitmuntend talent en deze bal weer niet geheel ontoevallig gepresenteerd door Ronaldinho. De bal heeft hetzelfde panel design als de Nike Merlin voetbal, waarmee onder andere in de Serie A, La Liga en de Premier League gespeeld wordt. Qua ontwerp is deze voetbal toch wat anders. De bal bevat namelijk een all-vover graffiti stijl print. Deze blauwe/gele print bevindt zich met name rondom de zwarte baan op de bal. De kleuren van deze graffiti print zijn natuurlijk gebaseerd op de kleuren van het voetbalshirt van Brazilië. De swoosh van Nike bevat ook een ziek effect. Deze is wit met een zwarte omlijning en aan de onderkant van de de swoosh bevinden zich druppels, alsof de swoosh op de bal geschilderd is. Verder zijn er op de bal subtiele zilveren sterren verwerkt. Deze sterren verwijzen naar de wereldkampioenschappen van het Braziliaanse elftal. De ‘’gele kanaries’’ werden wereldkampioen in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Op de bal staat ook het COPA America logo.

Qua materiaal en technologieën heeft de voetbal dezelfde kenmerken als de Merlin voetbal van Nike. De bal heeft een constructie van vier vlakken voor een groot raakvlak. Bovendien bevat de bal een 3D design van Nike Aerowtrac groeven en zorgen voor een nauwkeurige balvlucht. De bal is ook uitgerust met de All Conditions Control technologie, welke zorgt voor een perfecte balbehandeling in alle weersomstandigheden. Bovendien voldoet de bal aan alle standaarden die de FIFA hieraan stelt.

Met deze bal wordt voor het eerst gespeeld in de openingswedstrijd op 14 juni in Sao Paulo. Brazilië neemt het dan op tegen Bolivia in het Estadio do Morumbi, de thuishaven van Sao Paulo FC! Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze voetbal.

Nike Rabisco voetbal bestellen

De Nike Rabisco COPA America 2019 voetbal kan je vanaf medio februari kopen in de onderstaande shops. De officiële bal heeft een prijs van € 135,-, maar de replica versie bestel je al vanaf € 30,-! De mini voetbal heeft zelfs al een prijs van € 15,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Nike voetbal altijd in deze winkel! 

of deze SHOP!