De futuristische adidas Nativo Questra MLS voetbal 2019

Adidas heeft de nieuwe Major League Soccer voetbal voor 2019 officieel gereleased. Dit betreft de voetbal, waarmee alle Major League Soccer teams de wedstrijden in de Amerikaanse competitie spelen gedurende 2019. De competitie start in maart 2019 en bij een nieuw seizoen hoort een nieuwe bal van adidas. Adidas verzorgt niet alleen de bal voor het nieuwe seizoen, maar is ook kledingsponsor van alle clubs in de Major League Soccer. De nieuwe bal heeft een legendarische naam en ook design. De bal is namelijk geïnspireerd door de bal, waarmee tijdens het WK van 1994 gespeeld werd en heeft de naam adidas Nativo Questra voetbal. Deze bal bevat dezelfde elementen als destijds. Benieuwd? Check alles van deze nieuwe voetbal hieronder!

De nieuwe adidas Nativo Questra MLS voetbal heeft een futuristisch design en bevat een all-over print in de kleuren van de Amerikaanse vlag. De panels van de bal zijn namelijk uitgerust met flitsende strepen in het blauw en rood. Deze hebben wat weg van een heelal. In 1994 had de WK nog niet dit futuristische design. Deze bal was wit met zwarte Tango vormen, waarin wel een heelal achtige print was opgenomen. Tussen de print zijn de panels, evenals de Questra voetbal van 1994 wit, en op de voetbal prijken ook weer de logo's van adidas, de MLS en de handtekening van MLS founder Don Garber. Qua technologie en materiaal heeft de bal dezelfde kenmerken als de adidas WK 2018 Telstar voetbal en de Champions League voetbal. Check hieronder kort deze kenmerken.

De nieuwe Champions League bal heeft het nieuwe panel design. Dit paneldesign wordt wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas MLS Questra 2019 bal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

Helaas is het vooralsnog niet mogelijk om deze voetbal ergens in Europa te bestellen. Ben je op zoek naar een andere officiele wedstrijdbal van adidas? Check de alle adidas voetballen in deze winkel

of deze winkel of in deze SHOP!