Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 | The Men in Red!

Chicago Fire en kledingsponsor adidas hebben deze week het nieuwe Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 gepresenteerd. Het voetbalshirt is door de club en adidas omgedoopt tot het ‘’Return to Red Kit’’ en dat heeft alles te maken met het design van het tenue, waarover straks meer. In het voetbalshirt speelt de club uit Illinois de Major League Soccer en andere wedstrijden in 2024 en 2025. Ook dit tenue wordt weer twee seizoenen lang gedragen. Tijdens de uitwedstrijden dragen ‘’The Men In Red’’ in 2024 hetzelfde voetbalshirt als vorig jaar, namelijk het Chicago Fire uitshirt 2023-2024.

Het Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 is geïnspireerd door het voetbalshirt van 2000. In 1998 won de club de Major League Soccer (MLS Cup) en de beker (Lamar Hunt US Open). Dit leverde de club de bijnaam ‘’The Men In Red’’! Dit is het thema van het tenue. Voor de supporters is het ook een revolutionair design, omdat de club tijdens eerdere seizoenen een donkerblauw thuisshirt droeg. De keuze om terug te keren naar de klassieke rode voetbalshirts belichaamt het vurige verlangen van de spelers, fans en de stad. Een terugkeer naar een rood voetbalshirt betekent niet alleen terug naar de roots van de club. Het is ook een ode aan de fans!

Qua design doet het nieuwe tenue inderdaad denken aan het voetbalshirt van 2000. Het verschil is dat het nieuwe tenue een ronde hals in plaats van een v-hals bevat en dat het shirt nu verschillende sponsors bevat. Het Chicago Fire thuisshirt is rood en wordt gekenmerkt door het witte vlak op de borst met daarin twee horizontale lichtblauwe banen. Op het voetbalshirt van 2000 waren deze banen nog donkerblauw. De adidas trademark strepen en de band aan de onderkant van de  mouwen zijn ook wit. Alle logo’s staan op de standaard plekken. De rechterborst bevat het logo van adidas en de linkerborst het clublogo. De ster boven het logo verwijst naar het kampioenschap van 1998. Hoofdsponsor Carvana prijkt op het midden van het tenue en de linkermouw is uitgerust met het logo van AppleTV. De linkermouw bevat ook de officiële MLS badge, welke geheel in stijl is van de clubkleuren van Chicago Fire. Zoals alle MLS tenues heeft ook dit voetbalshirt verschillende details. De onderkant van het tenue bevat vier sterren. Deze sterren staan symbool voor de rijke historie van de stad en de club. De band aan de onderkant van de mouwen en het vlak ter hoogte van de oksels bevatten een speciaal patroon van sterren, geïnspireerd door de ster uit het logo en als ode aan de The Great Chicago Fire. De binnenkant van de hals bevat ook vier sterren met de tekst: ‘’POR SIEMPRE ROJO’’ (Voor altijd rood).  Het tenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en rode sokken met witte adidas strepen.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en ventilatie
  • Ronde hals
  • Pasvorm: Normaal

Het Chicago Fire thuisshirt kun je in Europa alleen bestellen in de officiële clubshop van de club. Ben je op zoek naar andere MLS voetbalshirts? Check het dan in de onderstaande winkels!

Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 | The Men in Red!
Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 | The Men in Red!
Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 | The Men in Red!
Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 | The Men in Red!
Chicago Fire thuisshirt 2024-2025 | The Men in Red!