20 april 2018

Cagliari Calcio retroshirt 1964-1965

De Italiaanse voetbalploeg Cagliari Calcio heeft in samenwerking met de kledingsponsor Macron een retro voetbalshirt gelanceerd. Dit shirt is uitgebracht om het eerste seizoen van de club in de Serie A te vieren. Dit eerste seizoen was in 1964-1965. Hoogtepunt van de club was het kampioenschap in de Serie A. Dit werd behaald in het seizoen 1969-1970.Cagliari speelt haar thuiswedstrijden in het Stadio Sant’Elia. Dit stadion biedt plaats aan 20.000 supporters. De Italiaanse club was vroeger nog een echte subtopper in Italië, op dit moment heeft de club uit Italië erg veel moeite om zich te handhaven en schommelen ze tussen de Serie A en de Serie B. Ben jij nieuwsgierig naar het retro shirt van Cagliari Calcio? Check de details hieronder!

Cagliari Retroshirt 1964-1965

Het retroshirt van Cagliari Calcio is een replica van het shirt dat de spelers droegen in het seizoen 1964-1965. Afgelopen weekend droeg Cagliari het shirt tijdens de warming up voor de wedstrijd tegen Inter Milan. Het shirt heeft de kleuren blauw en rood. Dit zijn de clubkleuren van de Italiaanse club. De kleuren zijn in twee brede banen verwerkt op het shirt. De linkerkant van het shirt is blauw en de rechterkant is rood. Bij de mouwen is dit precies andersom. Onder de mouwen hebben de biezen dan weer de tegenovergestelde kleur van de mouw. Bij de hals wordt gewerkt met touwtjes. Dit is erg retro en ziet er volgens ons erg gaaf uit. Op de linkerkant van de borst is het logo van Cagliari te zien. Niet het logo wat wij nu kennen, maar zelfs het logo van de jaren ’60 is op dit shirt gebruikt. In de loop der jaren heeft Cagliari Calcio vele successen maar ook vele dieptepunten gekend. Het absolute dieptepunt van de club speelde zich af in 1986-1987. Dat seizoen degradeerde Cagliari Calcio naar de Serie C. Echter was dat wel het punt van een ommekeer voor de Italiaanse ploeg. Eén jaar later wordt de club namelijk kampioen in de Serie C en weer een seizoen daarna promoveert de club weer naar de Serie A. Cagliari is terug op het hoogste niveau in Italië en hoort daar ook zeker thuis. Dat blijkt ook wel uit de successen die de club geboekt heeft. Eind jaren ’60 begin jaren ’70 was Cagliari Calcio een echte topclub in Italië. Helaas voor de club uit Cagliari bleef het in deze periode bij één kampioenschap. In het seizoen 1993-1994 bereikte Cagliari Calcio de halve finale van de UEFA Cup. Dit is al een knappe prestatie, maar door het grote Juventus uit te schakelen in de kwartfinale werd dit succes alleen nog maar knapper. Op dit moment is de club in strijd tegen degradatie. Op dit moment staat de club er goed voor op een 15e plaats maar de laatste wedstrijden moet de club zeker nog punten gaan pakken willen ze ook volgend seizoen kunnen spelen in de Serie A. Bekijk hieronder nog wat foto’s van het retro shirt van Cagliari van het seizoen 1964-1965.

Cagliari voetbalshirt kopen

Het retroshirt van Cagliari Calcio is alleen te koop in de fanshop van de Italianen voor € 60,-. Het is natuurlijk wel mogelijk om andere voetbalshirts van ploegen uit de Serie A te bestellen in DEZE WEBSHOP. Dit is inclusief de mogelijkheid tot bedrukking van de shirts. Dit kan met je eigen naam en rugnummer of met de naam en nummer van je favoriete voetballers in de Italiaanse competitie. Directe levering gegarandeerd!