Cagliari voetbalshirts 2022-2023

De Italiaanse voetbalclub Cagliari en kledingsponsor Eye Sport hebben de nieuwe Cagliari voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt Cagliari Calcio de Serie B en Coppa Italia wedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. Cagliari eindigde vorig seizoen op de achttiende plek in de Italiaanse competitie en degradeerde daardoor naar het tweede niveau. Vanaf dit seizoen is het lokale merk Eye Sport kledingsponsor van de Italianen. Het merk is de opvolger van adidas.

Cagliari thuisshirt 2022-2023

Het Cagliari thuisshirt 2022-2023 bevat dit seizoen het gebruikelijke half-om-half design. De rechterkant van het tenue is rood en de andere kant donkerblauw. De mouwen en de overlappende v-hals zijn hier contrasterend aan. Het Cagliari voetbalshirt bevat dit jaar ook een all-over print van het zogenaamde Pibiones patroon, welke iconisch is voor Sardinië. Het thuisshirt is verder uitgerust met gouden details. De v-hals bevat een gouden band en ook de band aan de onderkant van de mouwen is goud met een rode en navy blauwe lijn. Op de rechterborst prijkt het logo van Eye Sport en de linkerborst bevat de badge van de club. Hoofdsponsor Sardegna versiert het midden van de Cagliari voetbalshirts. In de nek op de achterzijde van het tenue bevindt zich een label van de Italiaanse vlag met een verwijzing naar het seizoen 1969-1970. Dit betreft het seizoen waarin Cagliari kampioen van Italië werd. Het Cagliari thuistenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe kousen met rode details.

Cagliari uitshirt 2022-2023

Het Cagliari uitshirt 2022-2023 is dit seizoen overwegend wit en wordt gekenmerkt door het design van dunne horizontale grijze streepjes. In deze lijnen is de tekst ''Cagliari Calcio'' verwerkt met het typografische lettertype Battoro, ontworpen door Stefano Asili, de ontwerper uit Sardinië die in 2021 overleed. Dit lettertype werd door de kunstenaar gelanceerd ter gelegenheid van de Expo 2015 in Sardinië.  Dit tenue bevat een combinatie van een rechte hals en opstaande kraag. De kraag is navy blauw en bevat daaronder een donkerblauwe driehoek met daarin gouden details uit het clublogo. Over de rechter schouder loopt een rode baan en over de andere schouder een donkerblauwe baan. Alle (sponsor)logo's en details staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met rode en navy blauwe accenten.

De nieuwe Cagliari voetbalshirts 2022-2023 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Italiaanse voetbalclub. Ben je op zoek naar een retro voetbalshirt van de club? Check het dan in deze winkel!

Cagliari thuisshirt 2022-2023

Cagliari uitshirt 2022-2023