14 januari 2020

Cagliari Calcio voetbalshirt 100 jarig bestaan

De Italiaanse club Cagliari Calcio bestaat dit jaar 100 jaar. De Rossublu is namelijk op 20 augustus 1920 opgericht. Speciaal ter ere van het eeuwfeest van de club hebben de Italianen in samenwerking met kledingsponsor Macron een voetbalshirt gelanceerd. In dit tenue speelde Cagliari afgelopen weekend al in de met 2-0 verloren thuiswedstrijd tegen AC Milan. Waarschijnlijk wordt het limited edition tenue in nog meer wedstrijden dit seizoen gedragen en uiteraard staat het tenue geheel in het teken van het 100 jarig bestaan.

Cagliari Calcio tenue 100 jarig bestaan

Het Cagliari tenue ter ere van het 100 jarig bestaan van de club is overwegend wit en wordt gekenmerkt door een groot kruis over het tenue. De helft van dit kruis is rood en de andere helft is donkerblauw. Dit kruis is een verwijzing naar het St. George kruis uyit het logo van de Italiaanse club. Het lijkt erop dat het kruis met een penseelstreek op het tenue is aangebracht. Een ander opvallend detail op het tenue is het logo van de club. Dit logo heeft wat weg van een postzegel en betreft een speciaal logo ter ere van het 100 jarig bestaan. De achterkant van het tenue bevat de jaartallen 1920 en 2020 in het rood. Verder is het tenue aan de onderkant uitgerust met een speciale rode band met het door Antonio Marras ontworpen Cagliari logo. Verder bevat het tenue een ronde hals. Het logo van kledingsponsor Macron lijkt niet zichtbaar, maar prijkt op de rechterborst. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met een print van hetzelfde kruis als op het voetbalshirt. De kousen zijn wit met blauwe en rode strepen. Mocht je dit tenue willen bestellen, dan moet je snel zijn. Van dit special edition Cagliari tenue zijn slechts 2020 items geproduceerd door Macron.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Caglari tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Nainggolan, Simeone, Nández, Pellegrini, Pavoletti en nog meer spelers. Ook Lazio Roma lanceerde afgelopen weekend een speciaal tenue. De club viert dit jaar haar 120 jarig bestaan en heeft daarom in samenwerking met Macron een 120 jarig bestaan voetbalshirt uitgebracht.

Cagliari voetbalshirt bestellen

Dit nieuwe Cagliari tenue kun je vanaf nu bestellen. Het tenue heeft een prijs van € 150,- en is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Uiteraard is het tenue verpakt in een speciale verpakking ter ere van het 100 jarig bestaan.

Bestel het Cagliari shirt altijd in deze winkel!

Cagliari voetbalshirt 100 jarig bestaan