13 januari 2020

Lazio Roma voetbalshirt 120 jarig bestaan

Lazio Roma en kledingsponsor Macron hebben afgelopen weekend een speciaal voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan uitgebracht. SS Lazio werd op 9 januari 1900 opgericht en bestond afgelopen weekend dus precies 120 jaar. Het nieuwe voetbalshirt werd dan ook direct gedragen in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Napoli afgelopen weekend. Het Italiaanse sportmerk Macron is opnieuw verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue. Het merk uit Bologna is sinds 2012 kledingsponsor van de club en blijft dit nog zeker tot de zomer van 2022.

SS Lazio tenue 120 jarig bestaan: Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1998-1999

Het Lazio Roma voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan is vooral een ode aan de meest succesvolle periode uit de clubgeschiedenis, eind jaren '90 en 2000. In 1999 won de club de Europa Cup II. In de finale van het toernooi voor bekerwinnaars won de club in Villa Park in Birmingham met 2-0 van RCD Mallorca door doelpunten van Vieri en Nedved. Hierdoor won de club voor de eerste keer in de geschiedenis een Europees bekertoernooi. In 2000 werd de club uit de Italiaanse hoofdstad daarnaast voor de tweede keer in de geschiedenis kampioen van Italië. Andere sterspelers van dit elftal waren Nesta, Mihajlovic, Stankovic, Mancini, de La Pena, Lombardo en Couto.

Het Lazio Roma tenue ter ere van het 120 jarig bestaan heeft vrijwel hetzelfde design als het voetbalshirt van het seizoen 1998-1999. Het enige verschil tussen beide tenues zijn de sponsorlogo's. Tijdens het seizoen 1998-1999 was Puma nog kledingsponsor van de club en CIRIO de hoofdsponsor. Momenteel heeft de club geen shirtsponsor. Het tenue ter ere van het 120 jarig bestaan is overwegend lichtblauw en wordt gekenmerkt door de zwarte band over de borst. Deze zwarte band wordt op het midden van de borst onderbroken en loopt door over de mouwen. Bovendien wordt de brede band geflankeerd door twee dunnere, witte strepen. Dit design komt ook weer terug in een band aan de onderkant van de mouwen en een band op de achterkant van de mouwen. Het tenue bevat verder een klassieke y-vhals in het zwart met een gevouwen kraag, welke ook weer een brede zwarte band met twee dunne, witte lijntjes bevat. Op de rechterborst en de mouwen staat het logo van Macron en de linkerborst bevat een speciaal logo ter ere van het 120 jarig bestaan van SS Lazio. De binnenkant van de hals bevat nog een speciaal label in de clubkleuren van de club van Simone Inzaghi. Hierin is ook de leus van de club uit Rome verwerkt: ''Noi L'Amiamo e Per Lei Combattiamo.'' Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje met aan de zijkanten een brede zwarte band. De kousen van het tenue zijn lichtblauw met op het midden een zwarte band.

Waarschijnlijk wordt dit nieuwe tenue door Lazio ook nog tijdens een aantal andere thuiswedstrijden dit seizoen gedragen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe SS Lazio voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan.

Lazio Roma voetbalshirt 120 jarig bestaan bestellen

Het SS Lazio voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit tenue is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 89,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! Directe levering gegarandeerd!

Bestel het SS Lazio voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan direct in DEZE SHOP

of in deze winkel (inclusief goedkope Lazio t-shirts)

Lazio Roma voetbalshirt 120 jaar