1 september 2017

Bayern München adidas Originals jaren '80 retro trainingsjack en voetbalshirt

We blijven deze week nog even in de retro sferen. Eerder deze week schreven we een blog over de nieuwe AS Roma retro shirts en t-shirts van COPA Football. Vandaag valt de eer aan de nieuwe Bayern München adidas Originals collectie. Zoals elk jaar heeft adidas weer een nieuwe Bayern München vintage collectie gelanceerd, welke vooral perfect is om casual en in de vrije tijd te dragen. De nieuwe adi Originals collectie van de Duitse kampioen bestaat dit jaar uit twee retro voetbalshirts en een retro trainingsjack. Deze items zijn geïnspireerd door de iconische kleding van de club uit de jaren '80. Hieronder bespreken we de nieuwe producten uit deze collectie wat uitgebreider.

adidas Originals Bayern München jaren '80 retro trainingsjack

Het nieuwe adidas Originals Bayern München trainingsjack is alles wat een vintage liefhebber begeert. Het straalt unaniem het retro gevoel van de jaren '80 uit. Het jack is dan ook geïnspireerd op de jacks die de Rekordmeister droeg eind jaren '80. Destijds stonden de drie adidas strepen nog net iets bombastischer op de kleding dan nu het geval is. De drie strepen staan precies zoals toen weer op dit retro jack van Bayern. Het jack is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de diagonale banen over beide mouwen. Deze adidas banen zijn rood/blauw/rood en lopen ook over de achterkant van het retro jack door. De moderne adidas stripes, zoals we ze nu kennen, komen ook weer terug op de mouwen. Deze zijn rood. Verder wordt het nieuwe track jacket gekenmerkt door de klassieke, retro baseball collar en is het jack uitgerust met twee zakken met een rits. Op de rechter borst van het jack prijkt de adidas trefoil. Dit is het vintage logo van het merk en nu dus het logo van adi Originals. De andere borst bevat het logo van de club. Dit logo bevat geen sterren, die verwijzen naar de Bundesliga kampioenschappen. Eind jaren '80 kende de club overigens wel een glorieperiode. In 1985, 1986, 1987 en 1989 werd de club kampioen van Duitsland. Dit jack heeft een prijs van € 79,95 en kan je kopen in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Ben je een echte vintage liefhebber? Scoor het jack dan exclusief in deze winkel!

adidas Originals Bayern München jaren '80 retro voetbalshirt

Een retro collectie is natuurlijk geen retro collectie zonder een voetbalshirt. Adidas en Bayern hebben dan ook twee verschillende retro voetbalshirts uitgebracht, als onderdeel van deze collectie. Één van de shirts is echt vintage en het andere shirt heeft wat meer een moderne vintage uitstraling. Het eerste shirt is wit en dit retro shirt bevat vrijwel hetzelfde design als het jack. Dit shirt is wit en wordt gekenmerkt door de vintage adidas stripes in het rood/blauw/rood over de mouwen. Boven deze diagonale banen staan weer drie dunnere adidas banen en dit shirt wordt compleet gemaakt door een crew neck. Op de borst staan de logo's van de club en adidas Originals. Verder is de achterkant van het retro shirt versierd met de naam van de club. Adidas heeft ook een wat modernere versie van dit shirt uitgebracht. Dit shirt is geheel zwart met monochrome details. Dit betekent dat de drie strepen van adidas en de logo's van de club en adi Originals ook in het zwart op het shirt prijken. Dit geldt ook voor de naam van de club. Hiermee heeft dit shirt een wat meer streetstyle achtige look. Dit shirt kan je ook alleen voor volwassenen bestellen en heeft een prijs van € 64,95. Ook dit shirt is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Ben je fan van retro shirts of Bayern? Check de retro shirts exclusief in deze winkel!

Wat vinden jullie van de nieuwe Bayern adidas Originals retro collectie? Deel gerust je mening hieronder of check ook het vorige week gelanceerde Bayern München Champions League trainingspak.