AIK Stockholm thuisshirt 2019-2020

AIK Stockholm staat bekend om haar fantastische voetbalshirts. Als er een officiële prijs bestond voor het mooiste voetbalshirt, dan zou AIK jaarlijks om de prijzen meedingen. Dit geldt ongetwijfeld ook weer voor het nieuwe thuisshirt van de Zweedse club. Dit shirt werd afgelopen weekend officieel gelanceerd door Nike en de Zweedse club. In dit nieuwe tenue speelt AIK dit seizoen de Zweedse Allsvenskan thuiswedstrijden in de Friends Arena in Solna. Nike is dus ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe tenues van AIK. Sinds 2017 vervult het Amerikaanse sportmerk deze functie.

Zwart AIK Stockholm thuis shirt en tenue 2019-2020

Sinds de deal lanceren Nike en AIK Solna jaarlijks een ''white'' of ''black'' edition voetbalshirt, welke vaak enkele uren na bekendmaking al uitverkocht zijn. Het nieuwe thuisshirt borduurt voort op dit thema. Het voetbalshirt van AIK is namelijk geheel zwart en bevat verder alle kenmerken van het Nike Vapor template. Het shirt bevat een diagonale hals, die naar het midden recht loopt en de mouwen zijn uitgerust met flitsende banen. Verder geldt voor het voetbalshirt: mooi door zijn eenvoud. De binnenkant van de hals bevat een gele taping en deze loopt door over de achterkant van het shirt. In dit gedeelte is het oprichtingsjaar van de club verwerkt: 1891. De rechterborst bevat een gele swoosh van Nike en de andere borst is uitgerust met het AIK logo. Boven dit logo staat een gele ster, welke verwijst naar de twaalf kampioenschappen van de club. Afgelopen seizoen werd de club voor de laatste keer kampioen en per tien kampioenschappen mag er in Zweden een ster aan het logo worden toegevoegd. Het midden van het tenue is uitgerust met het logo van sponsor NOTAR. De achterkant van het tenue bevat verder het logo van subsponsor SVEA Ekonomi in het wit en op de achterkant van het tenue staan de namen en nummers van de spelers in het geel. Het nieuwe AIK Stockholm tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen met gele accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe AIK Stockholm thuisshirt voor 2019-2020, welke gedragen wordt door spelers als Sigthorsson, Larsson, Goitom, Elyounoussi, Ylätupa, Obasi en nog meer spelers.

AIK Stockholm voetbalshirt kopen

Het nieuwe AIK Solna voetbalshirt kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële webshop van de Zweedse club. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts voor 2019-2020? Check het dan in deze winkel!