AIK Fotball Preseason voetbalshirt 2022 | Een koninklijke look

De Zweedse voetbalclub AIK bevestigt maar weer eens dat het één van de best geklede voetbalclubs ter wereld is. In samenwerking met Nike heeft de club uit Stockholm vandaag het zogenaamde ''Preseason'' voetbalshirt gelanceerd. Dit tenue wordt door de Zweedse club gedragen tijdens de voorbereiding op het seizoen 2022. Sinds 2017 is Nike de kledingsponsor van AIK Solna en sindsdien hebben beide partijen de traditie super vette voetbalshirt te presenteren. Het pre season voetbalshirt van AIK vormt daar zeker geen uitzondering op!

In de week dat verschillende Major League Soccer clubs hun nieuwe tenue voor 2022 lanceren, doet AIK dat ook. En net als de MLS clubs heeft het voetbalshirt een speciale titel. Het Preseason voetbalshirt is namelijk omgedoopt tot de '''Royal Edition.'' Deze naam is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het pas perfect bij de missie van de club. AIK Fotball is namelijk de club van iedereen, waarbij sport voor iedereen toegankelijk moet zijn. Al sinds de oprichting van 1891 is dit onderdeel van de missie van de club. De opbrengsten uit de verkoop van het nieuwe pre-season voetbalshirt worden dan ook direct gedoneerd aan het Stadium Sports Camp, een non-profit organisatie die ook de missie heeft om sporten en beweging in het algemeen voor alle kinderen toegankelijk te maken.

Dan het design van het AIK Fotball pre-season voetbalshirt! Dat mag ook met recht koninklijk genoemd worden. Het voetbalshirt is overwegend donkerblauw, geïnspireerd door de clubkleuren van de club. Dit is pas het eerste voetbalshirt in de meer dan 130 jarige historie van de club dat blauw is en dat mag best opvallend genoemd worden, gezien het feit dat dit de meest heersende clubkleur is. Op de borst van het voetbalshirt bevindt zich een all-over print van de plattegrond van de stad Stockholm, de thuishaven van AIK. Verder is het tenue uitgerust met gouden details. Op het midden van het voetbalshirt staan de initialen van de club in het goud en ook één van de diagonale banden op de mouwen is goud. De andere band op de mouwen is geel. Een ander opvallend detail van het voetbalshirt is het logo van kledingsponsor Nike. De swoosh prijkt in het donkerblauw op de rechterborst en hier overheen staat de naam van het merk in een koninklijk lettertype. De linkerborst is uitgerust met het clublogo, inclusief een gouden ster. Het tenue wordt gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje en donkerblauwe kousen met aan de bovenkant een gouden en gele band.

Directeur Fredrik Söderberg geeft nog een reactie op het design van het AIK Football preseason voetbalshirt: ''Een koning of koningin zijn, gaat allang niet meer over een positie, maar meer over je houding. Iedere AIK fan is koninklijk in zijn of haar manier van zijn. Van spelers in het eerste elftal, tot de jeugd, vrijwilligers, leiders en supporters. Ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Iedereen heeft een zwart/geel hart dat koningsblauw bloed pompt. Dat is precies het thema van ons nieuwe voetbalshirt.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het voortreffelijke AIK Fotball presason voetbalshirt 2022. Van dit voetbalshirt zijn slechts 131 stuks geproduceerd en dit aantal komt overeen met het aantal jaar dat de club bestaat. Uiteraard worden de voetbalshirts geleverd in een koninklijke cadeaubox. Deze voetbalshirts hebben een prijs van € 150,-. Helaas kun je dit tenue alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de Zweedse club? Check deze producten in deze winkel. Of check andere Nike voetbalshirts in de officiële NIKE SHOP! 

aik-solna-preseason-voetbalshirt-2022

aik-solna-preseason-voetbalshirt-2022