AIK Fotball voetbalshirts 2023

De Zweedse voetbalclub AIK Fotboll en kledingsponsor Nike hebben de nieuwe AIK voetbalshirts 2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt de Zweedse voetbalclub de Zweedse Allsvenskan en bekerwedstrijden dit jaar. Vorig seizoen eindigde AIK Fotball op de vijfde plek in de Zweedse competitie. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de AIK Stockholm voetbalshirts. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 2018.

AIK Football thuisshirt 2023

Het AIK Fotball thuisshirt 2023 heeft een vrij eenvoudig design en heeft alle kenmerken van het Nike Strike template. Het AIK Fotball thuisshirt is volledig zwart en bevat een gele taping over de mouwen. Daarnaast is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals met daaronder een rondend vlak. Dit vlak komt ook terug op de achterzijde van het tenue. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het geel, de andere borst bevat het clublogo, inclusief een gouden ster. Deze ster verwijst naar de zes landskampioenschappen. Per vijf kampioenschappen mag men in Zweden een ster aan het logo toevoegen. Hoofdsponsor Truecall staat op het midden van het tenue, de linkermouw bevat het logo van Stadium en op de schouders staat het logo van Craftor. De achterkant van het voetbalshirt bevat een badge met daarin een afbeelding van Saint Erik, de patroonheilige van de stad Stockholm en van Zweden. De linkermouw is uitgerust met een badge van Ivan Turina. De Kroatische keeper overleed tien jaar geleden door hartfalen en speelde destijds bij AIK Fotboll. Z‫ijn naam wordt nog iedere wedstrijd door de supporters gescandeerd. Het AIK Fotball thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en zwart/geel gestreepte kousen.

AIK Football 3e voetbalshirt 2023

Het AIK Fotball 3e voetbalshirt 2023 wordt vooral gedragen tijdens de bekerwedstrijden van de club. Bovendien betreft dit een tenue ter ere van het 132 jarig bestaan van de club. Dit voetbalshirt is volledig wit en bevat een all-over print van de zogenaamde zonnetafel, een olieverfschilderij uit de zestiende eeuw en één van de oudste afbeeldingen van de stad Stockholm. Het 3e shirt bevat ook zowel navy blauwe als gouden accenten, geïnspireerd door de clubkleuren van de Zweedse voetbalclub. De band aan de onderkant van de mouwen is een combinatie van navy blauw en goud en hetzelfde geldt voor het speciale Nike logo op de rechterborst. Dit betreft een combinatie van de swoosh en het woordmerk en betreft het Nike logo van 1971. De linkerborst bevat het clublogo en zowel op de onderkant van het voetbalshirt als in de nek op de achterzijde van het tenue prijkt een speciale badge, die verwijst naar de stad en het jubileum van de club. De binnenkant van de hals is uitgerust met de tekst: ''Stockholmensis''. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje en zwarte kousen.

Helaas kun je deze AIK voetbalshirts alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de Zweedse club? Check deze producten in deze winkelOf check andere Nike voetbalshirts in de officiële NIKE SHOP! 
AIK Stockholm thuisshirt 2023
AIK Stockholm thuisshirt 2023
AIK Stockholm 3e voetbalshirt 2023
AIK Stockholm 3e voetbalshirt 2023