AIK Stockholm uitshirt 2021-2022

De Zweedse voetbalclub AIK Stockolm heeft in samenwerking met Nike nu ook het AIK Stockholm uitshirt 2021-2022 gelanceerd. Evenals het thuisshirt staat dit voetbalshirt geheel in het teken van het 130 jarig bestaan. AIK werd namelijk op 15 februari 1891 opgericht en viert dit seizoen haar jubileum. In het nieuwe voetbalshirt speelt de twaalfvoudig Zweeds kampioen de uitwedstrijden in de Zweedse Allsvenskan en in de beker in 2021-2022. Nike is sinds 2017 de kledingsponsor van AIK en is ook verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt en uitshirt!

Het Nike AIK Stockholm uitshirt 2021-2022 is dit jaar wit en wordt met name gekenmerkt door de diagonale zwarte en gele band van de linker schouder naar de rechter onderkant van het tenue. Deze zogenaamde ''anniversary'' band is een ode aan het 130 jarig bestaan. De badge van de club op de linkerborst is ook een ode aan het jubileum van de club. Rondom de badge bevindt zich een lauwerkrans met daarin de tekst: ''130 Ar.'' Boven de badge prijkt een ster, welke verwijst naar de meer dan tien gewonnen Zweedse kampioenschappen. De swoosh van Nike prijkt in het zwart op de rechterborst. Verder staan er verschillende sponsors op het shirt. Op het midden staat hoofdsponsor NOTAR, de mouwen bevatten het logo van Stadium en ter hoogte van de schouders prijkt het logo van Benq. Verder is het tenue voorzien van een ronde hals met aan de achterkant een v-opening. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zowel zwarte als gele details.

De authentic AIK Stockholm voetbalshirts zijn opnieuw uitgerust met de de Nike VaporKnit technologie. In het tenue zijn op strategische plekken ventilatiezones verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de tenues een nog beter ventilerend vermogen heeft en dat vocht/zweet snel naar de buitenkant van het tenue getransporteerd worden. Dit systeem is onder andere te herkennen aan het design van golven op de mouwen en schouders. De replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie. Deze bewerkstelligen hetzelfde effect als de VaporKnit technologie, maar is wat minder geavanceerd. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nike AIK Stockholm uitshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Larsson, Ylatupa, Milosevic, Lustig, Kahl en andere spelers.

Helaas kun je dit tenue alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de Zweedse club? Check deze producten in deze winkel. Of check andere Nike voetbalshirts in de officiële NIKE SHOP! 

AIK Stockholm uitshirt 130 jarig bestaan