19 februari 2021

AIK Stockholm voetbalshirt 130 jarig bestaan

De Zweedse voetbalclub AIK Stockholm bestaat dit jaar 130 jaar en heeft daarom in samenwerking met kledingsponsor Nike een special edition voetbalshirt gelanceerd. Het nieuwe AIK Stockholm tenue betreft een gelimiteerde uitgave. Van het voetbalshirt zijn slechts 130 items geproduceerd. De club die haar thuiswedstrijden afwerkt in de Friends Arena in Solna werd op 15 februari 1891 opgericht en bestond deze week dus precies 130 jaar. Nike is verantwoordelijk voor het design van het special edition shirt van ''Gnaget''. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2017 de kledingsponsor van de Zweedse voetbalclub.

Het nieuwe AIK Stockholm voetbalshirt ter ere van het 130 jarig bestaan is zwart met gouden accenten. De badge van de club op het midden van de borst is overwegend goud. Dit betreft een speciale badge ter ere van het jubileum van de club. In de badge zijn verschillende roeispanen, schermzwaarden, geweren, fietsen en ski's verwerkt en dit staat symbool voor het feit dat AIK een club is van meer dan alleen voetbal. De vereniging is namelijk in meerdere sporten actief, zoals ijshockey, floorball, bandy, handbal, bowlen en golf. Vanuit deze badge lopen naar de oksels zeven diagonale strepen in het goud. Ook deze strepen staan weer symbool voor de verschillende sporten binnen AIK. Boven de badge prijkt een gouden ster, welke verwijst naar de twaalf landskampioenschappen van de Zweedse club. De swoosh van Nike op de rechterborst is goud en de linkerborst bevat het oprichtingsjaar van de club (1891) in het goud. Een ander detail bevindt zich in de nek op de achterzijde van het voetbalshirt. Hier staat in het goud de tekst: 'Allmänna Idrottsklubben stiftad den 15:e Februari 1891.' Verder is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals met aan de achterkant een v-opening. Het tenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met gouden logo's en ook de kousen hebben deze kleur. Zoals alle tenues van Nike zijn deze tenues uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Radulovic, Sebastian Larsson, Lustig, Kahl, Haliti, Tihi en nog meer spelers. Alle opbrengsten uit verkoop van deze nieuwe  voetbalshirts gaan naar een speciaal project voor jonge atleten om deze zomer deel te nemen aan het Stadium Sports Camp in Norrköping. Stadium Sports Camp is het grootste sport- en activiteitenkamp van Zweden en biedt een scala aan sporten en activiteiten voor deze doelgroep. 

Helaas kun je dit tenue alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de Zweedse club? Check deze producten in deze winkel. Of check andere Nike voetbalshirts in de officiële NIKE SHOP! 

AIK Stockholm voetbalshirt 130 jarig bestaan

AIK Stockholm voetbalshirt 130 jarig bestaan