AIK Fotball voetbalshirts 2022-2023

De Zweedse voetbalclub AIK Stockholm heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike de nieuwe AIK voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. Waar de special edition voetbalshirts van de club uit Stockholm vaak ijzersterk zijn (zoals het AIK Pre Season voetbalshirt 2022), moeten we toegeven dat de nieuwe voetbalshirts van de Zweedse club wat tegenvallen, maar daarover straks meer. In de nieuwe voetbalshirts speelt Allmänna Idrottsklubben de Zweedse Allsvenskan, beker en Europese wedstrijden in 2022-2023. Vorig seizoen eindigde de club op een tweede plek en dus speelt AIK opnieuw Europees voetbal. Nike is sinds 2018 de kledingsponsor van AIK en is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de nieuwe tenues.

AIK thuisshirt 2022-2023

Het AIK thuisshirt 2022-2023 is overwegend zwart en bevat verder gele accenten. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een gele taping en ook de band aan de onderkant van de mouwen en de achterkant van de ronde hals zijn geel. Daarnaast hebben vrijwel alle sponsorlogo's op het AIK voetbalshirt deze kleur. De rechterborst bevat de swoosh van Nike en op het midden van het voetbalshirt staat sponsor Notar. Ter hoogte van de mouwen prijkt het logo van BENQ in het geel. De logo's van Stadium (linkermouw) en SVEA (achterkant) zijn wit. In de nek op de achterkant van het thuisshirt zijn de initialen van de club in een sierlijk lettertype verwerkt: A.I.K. De linkerborst bevat de badge van de club, inlcusief een gele ster. Deze ster verwijst naar de meer dan tien (twaalf) landskampioenschappen van de club. Het AIK thuistenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een gele taping. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

AIK uitshirt 2022-2023

Het AIK uitshirt 2022-2023 is wit en wordt gekenmerkt door de zwarte en gele band over de borst. De zijkanten van het voetbalshirt zijn uitgerust met een zwarte taping en dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen en de ronde hals. De logo's van alle sponsors zijn zwart, met uitzondering van het Nike logo. Deze logo's staan op dezelfde plek als op het thuistenue. De onderkant van het tenue bevat een speciale badge met daarin een print van het voormalige stadion van de club, het Råsundastadion. Tot 2012 speelde AIK in dit stadion en sindsdien in de Friends Arena. Het AIK uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met zwarte taping. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

Alle Nike voetbalshirts zijn dit seizoen weer uitgerust met de Nike Dry Fit technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de AIK voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Larsson, Milosevic, Lustig, Meja, Stefanelli, Bahoui, Ceesay en nog meer spelers. Helaas kun je deze AIK voetbalshirts alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de Zweedse club? Check deze producten in deze winkel. Of check andere Nike voetbalshirts in de officiële NIKE SHOP! 

AIK thuisshirt 2022-2023

AIK uitshirt 2022-2023