31 maart 2021

AIK Stockholm thuisshirt 2021-2022

De Zweedse voetbalclub AIK Stockholm heeft in samenwerking met kledingsponsor Nike het nieuwe AIK Stockholm thuisshirt 2021 officieel gepresenteerd. Het nieuwe tenue van ''Gnaget'' staat geheel in het teken van 130 jarig bestaan van de club dit jaar. De club werd in 1891 opgericht en dus viert de club van trainer Bartosz Grzelak dit jaar haar jubileum. In het nieuwe thuistenue speelt AIK de Zweedse Allsvenskan en bekerwedstrijden in de Friends Arena in Solna.

Het AIK Stockholm thuisshirt 2021 is gebaseerd op het Vaporknit 3 template dat vorig jaar door Nike geïntroduceerd werd. Het tenue heeft dan ook een vrij eenvoudig design. Het voetbalshirt is geheel zwart en wordt gekenmerkt door de gele accenten. De zijkanten van het tenue bevatten een zigzagband in het geel. Deze ''bliksemschicht'' is iconisch voor het Vapor template van Nike. Een ander kenmerk van dit template is de ronde hals met de opening aan de achterzijde. Op de rechterborst van het tenue prijkt de swoosh van Nike in het geel en de andere borst bevat het clublogo. Dit betreft een speciaal logo ter ere van jubileum van de club. Rondom het logo bevindt zich een lauwerkrans en daaronder een lint met de tekst: ''130 Ar.'' Boven het logo prijkt een gouden ster, welke verwijst naar de twaalf kampioenschappen van de club. Per tien kampioenschappen mag er een ster aan het logo worden toegevoegd in Zweden. De binnenkant van de hals bevat ook nog een verwijzing naar het 130 jarig bestaan van AIK. Hier prijkt de tekst: "Allmänna Idrottsklubben – stiftad den 15:e februari 1891." Verder is het tenue ook nog uitgerust met de nodige sponsors. Op het midden van het tenue staat het logo van Notar en de mouwen bevatten de logo's van Benq en Stadium. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een gele taping. De kousen zijn zwart/geel geblokt.

Het AIK Stockholm thuisshirt 2021 is alleen in de Vapor Match versie gelanceerd. Dit betreft de authentic versie van het tenue, welke ook door de spelers gedragen wordt. Dit tenue heeft een prijs van ongeveer € 139,95. De VaporKnit technologie zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van zweet. Op het tenue zijn namelijk speciale ventilatiezones aangebracht. Bovendien is het Vapor Match voetbalshirt super licht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Milosevic, Sebastian Larsson, Lustig, Haliti en nog meer spelers. Eerder lanceerden Nike en de club al een ander AIK voetbalshirt ter ere van het 130 jarig bestaan. 

Helaas kun je dit tenue alleen in de clubshop bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie van de Zweedse club? Check deze producten in deze winkel. Of check andere Nike voetbalshirts in de officiële NIKE SHOP! 

AIK Stockholm thuisshirt 2021-2022