Het zwarte AIK Stockholm 1891 voetbalshirt 2019

Het begint inmiddels een traditie te worden. De Zweedse club AIK Stockholm heeft afgelopen weekend een ''all black'' voetbalshirt gelanceerd. Vorig jaar deed de club precies hetzelfde. Van het shirt zijn maar een beperkt aantal items geproduceerd. Dit staat gelijk aan het oprichtingsjaar van ''Gnaget'', namelijk 1891. Het oprichtingsjaar staat ook centraal in het design van het voetbalshirt. Het zwarte voetbalshirt wordt alleen gedragen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en daarna dus niet meer. Hier heeft de club goede ervaringen mee. Afgelopen seizoen werd de club van trainer Rikard Norling namelijk kampioen.

Het AIK Stockholm ''black out'' voetbalshirt is geheel zwart en heeft een melange achtige look. De zwarte kleur van het shirt is natuurlijk geïnspireerd door de zwarte tint uit het logo van de club. Het logo van AIK Stockholm op de borst is ook geheel zwart en bevat een ster. Deze verwijst naar de zes kampioenschappen van de club, waarvan de laatste dateert van afgelopen jaar. De andere borst bevat de swoosh van Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds vorig jaar de tenues van de club die haar thuiswedstrijden speelt in de Friends Arena in Stockholm. Op het midden prijkt het oprichtingsjaar van de club. In feite ziet het special edition voetbalshirt van AIK er hetzelfde uit als het zwarte voetbalshirt van vorig seizoen. Het verschil is dat dit jaar het oprichtingsjaar op het midden van het tenue staat en vorig jaar een deel van de naam van de club: AIK. Het tenue wordt compleet gemaakt door een geheel zwart voetbalbroekje en zwarte kousen.

Het tenue is dus in een limited edition gelanceerd en zoals je bij een limited edition voetbalshirt mag verwachten, wordt het geleverd in een luxe cadeaubox. Het shirt heeft een prijs van € 105,- en alle opbrengsten komen ten goede aan de jeugdopleiding van de Zweedse club. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwste AIK limited edition voetbalshirt van Nike.

Helaas kan je dit shirt alleen in de fanshop van de Zweedse club bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van Zweedse clubs? Check het in deze SHOP!