11 februari 2019

AIK Stockholm en Nike lanceren ook special edition 1891 voetbalshirt in het wit

AIK Stockholm staat bekend om haar vette voetbalshirts. Na een een special edition ''blackout'' voetbalshirt is het deze week tijd voor een witte versie van het voetbalshirt. Deze witte versie wordt door de club het ''1891'' voetbalshirt genoemd en wordt niet door de club gedragen tijdens de competitiewedstrijden. Wel wordt het tenue in de voorbereiding op de competitie dit seizoen gedragen. Het voetbalshirt is puur en alleen een toevoeging op de al bestaande tenues. Van het shirt zijn er ook 1891 opgericht en dit komt precies overeen met het oprichtingsjaar van de Zweedse club. Check hieronder alle details van het witte AIK 1891 voetbalshirt.

Het nieuwe AIK Stockholm 1891 voetbalshirt is dus geheel wit en is gebaseerd op het Park teamwear template van Nike. Qua template is dit niet zo spannend. De details op het nieuwe tenue echter wel. Alle logo's op het shirt zijn namelijk goud. De swoosh van Nike (sinds 2018 kledingsponsor van AIK) op de rechter borst is goud en ook het logo van AIK Fotball op de linker borst is goud. Hetzelfde geldt voor de ster boven het logo. Dit logo refereert aan de meer dan tien (12) gewonnen kampioenschappen van Zweden. In 2018 werd AIK Stockholm voor het laatst kampioen van Zweden. Op het midden van het shirt staat het oprichtingsjaar van de Zweedse kampioen ook in het goud.  Hiervoor is een speciaal lettertype gebruikt. Dit lettertype is in 1898 door Fritz Carling ontworpen en is sindsdien nooit veranderd. Het jaartal is ook onderdeel van het clublogo. Sinds de jaren '40 staat AIK Stockholm bekend als de club met het gouden tintje (klubben met guldkant). Deze term wordt nog steeds gebruikt en hier komt ook het idee vandaan om special edition collectie te lanceren van een zwart en wit voetbalshirt met gouden details. Het shirt staat dan ook geheel in teken van DNA van de club. Bovendien is het een subtiele verwijzing naar het kampioenschap van vorig jaar! Zowel vorig jaar als dit jaar brachten beide partijen een special edition blackout voetbalshirt uit. Het witte shirt bevat verder een ronde hals. AIK en Nike hebben bovendien een speciale bedrukking voor de namen en de nummers van de spelers uitgebracht. Deze bedrukking is natuurlijk ook goud en is uitgerust met diagonale strepen. Omdat het een special edition voetbalshirt betreft wordt het door de club natuurlijk geleverd in een luxe cadeaubox. Check ook het zwarte special edition voetbalshirt van AIK. 

Het shirt heeft een prijs van € 105,- en alle opbrengsten komen ten goede aan de jeugdopleiding van de Zweedse club. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwste AIK limited edition voetbalshirt van Nike. Helaas kan je dit shirt alleen in de fanshop van de Zweedse club bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van Zweedse clubs? Check het in deze SHOP!