28 februari 2018

Adidas nieuwe shirtsponsor van Sao Paulo FC

Sao Paulo FC heeft in het Duitse sportmerk adidas een nieuwe kledingsponsor gevonden. Vanaf komend seizoen worden de shirts van de Braziliaanse topclub ontworpen door adidas. Sao Paulo FC is één van de meest succesvolle clubs uit Brazilië. Zowel op nationaal als op internationaal niveau heeft de club al vele prijzen gewonnen. In het jaar 2005 was de Braziliaanse club zelfs wereldkampioen door in de finale Liverpool te verslaan. Sao Paulo FC staat niet alleen bekend door de sportieve prestaties van de club. Ook het enorme stadion van de club is erg bekend. Het Mocumbi stadion bood in eerste instantie plaats aan 120.000 toeschouwers. Later is de capaciteit terug gebracht naar 80.000 zitplaatsen. Deze supporters hebben al veel kunnen juichen, zeker wanneer keeper Rogério Ceni aanlegde voor een vrije trap of penalty. De keeper van Sao Paulo FC heeft 1238 wedstrijden gespeeld voor de club en scoorde hierin 132 keer! Met dit aantal is hij de meest scorende keeper in de geschiedenis van het profvoetbal.

Vanaf het seizoen 2018 is adidas verantwoordelijk voor het design van de shirts van Sao Paulo FC. De Braziliaanse topclub komt vaak in het nieuws vanwege de sportieve prestaties en adidas is blij hier nu deel van uit te gaan maken. In december maakte de voorzitter van Sao Paulo FC bekend dat de huidige kledingsponsor Under Armour niet langer op het shirt van de club uit Sao Paulo FC zou staan. Het Amerikaanse merk stond sinds 2015 op het shirt van de Braziliaanse club. Fans van Under Armour hoeven niet te treuren. Het merk valt niet helemaal weg uit de Braziliaanse Serie A. Sinds dit seizoen is Under Armour de trotse sponsor van Fluminese. Sao Paulo FC heeft er niet lang over hoeven doen om een nieuwe kledingsponsor te vinden. We zijn nu twee maanden verder en de deal met adidas is rond. Sao Paulo FC is niet de enige club uit Brazilië die komend seizoen adidas als sponsor heeft. Ook Flamengo, Palmeiras, Sport Recife, Coritiba en Figueirense worden door het Duitse merk voorzien van hun kleding. Er is geen verdere informatie uitgegeven over de deal tussen adidas en Sao Paulo FC.

Bent u fan van het Zuid-Amerikaanse voetbal? Kijk dan in de onderstaande winkel. Deze biedt veel shirts aan van verschillende Zuid-Amerikaanse voetbalclubs. Het is ook mogelijk uw shirts te bedrukken met naam en rugnummer van één van uw favoriete spelers of met je eigen naam en nummer. Scoor je favoriete voetbalshirts in deze online webshop. Directe Levering gegarandeerd!