13 maart 2023

Sao Paulo FC voetbalshirts 2023-2024

Sao Paulo en kledingsponsor adidas hebben dit weekend de nieuwe São Paulo Futebol Clube voetbalshirts 2023 gepresenteerd. In deze voetbalshirts speelt de Braziliaanse voetbalclub de Brasileirão Serie A en bekerwedstrijden in 2023. Vorig seizoen eindigde de club op de negende plaats in de Braziliaanse competitie en daardoor speelt de ''Tricolor Paulista'' dit seizoen ook in de Copa Sudamericana, dat in Europa te vergelijken is met de Europa League. Ook dit seizoen is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de São Paulo FC voetbalshirts. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2018.

São Paulo FC thuisshirt 2023

Het São Paulo FC thuisshirt 2023 heeft het standaard design. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de horizontale rode en zwarte baan op de borst. Deze kleurencombinatie hebben de São Paulo FC voetbalshirts al sinds de fusie tussen Club Athletico Paulistano en Associação Atlética das Palmeiras (de voorlopers van São Paulo FC) in 1930. Deze kleuren komen ook overeen met de staatsvlag van São Paulo en staan symbool voor de drie belangrijkste rassen die in die periode in Brazilië leefden: de inheemse Brazilianen (rood), de blanke Brazilianen (wit) en de Afro-Brazilianen (zwart). Dit seizoen zijn de adidas strepen ook geheel in stijl van de clubkleuren. Twee van de adidas strepen op de schouders zijn rood en de middelste baan is zwart. Ook een band rondom de ronde hals en een band op de zijkanten van het voetbalshirt zijn zwart. Het São Paulo FC thuisshirt heeft voor het eerst het nieuwe adidas 3BAR logo op de rechterborst. Dit logo bevat alleen nog maar de drie diagonale blokken en werd door adidas eind 2022 geïntroduceerd. Vanaf dit seizoen wordt dit logo op alle voetbalshirts van het Duitse sportmerk gebruikt. Op het midden van de borst prijkt het logo van de club. De rode sterren verwijzen naar het winnen van de Copa Libertadores in 1992, 1993 en 2005 en de twee gele sterren naar het winnen van de wereldbeker. Hoofdsponsor Sportsbet.io staat zowel op de voor- als de achterzijde van het thuisshirt. Het voetbalshirt bevat ook nog een klein detail. Aan de binnenkant van de hals bevindt zich een graphic van een lint in de clubkleuren met daarin de tekst: ''ORIGINS''. Het São Paulo FC thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan weerszijden adidas trademark strepen in de clubkleuren. De achterkant van de onderkant van het voetbalbroekje bevat een zwarte band. De kousen zijn wit met twee rode strepen en een zwarte baan aan de bovenkant.

Zoals alle adidas tenues zijn de São Paulo FC voetbalshirts weer uitgerust met de nieuwste technologieën. De voetbalshirts zijn uitgerust met de adidas AeroReady technologie, welke in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt is en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

De Sao Paulo voetbalshirts 2023-2024 kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Braziliaanse club. Ben je op zoek naar een ander Sao Paulo voetbalshirt? Check het dan in deze SHOP of deze winkel! 

Sao Paulo FC thuisshirt 2023

Sao Paulo FC thuisshirt 2023