São Paulo FC voetbalshirts 2022-2023

Sao Paulo en kledingsponsor adidas hebben afgelopen weekend de nieuwe Sao Paulo voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze tenues speelt São Paulo FC de Campeonato Brasileiro Série A en bekerwedstrijden in het Estádio do Morumbi in 2022-2023. Vorig seizoen eindigde de ''Tricolor Paulista'' op een dertiende plek in de Braziliaanse competitie. Adidas is sinds 2018 de kledingsponsor van Sao Paulo FC en dit contract loopt in ieder geval nog tot eind 2023.

São Paulo FC thuisshirt 2022-2023

Het Sao Paulo FC thuisshirt 2022-2023 is een eerbetoon aan het winnen van de Copa Libertadores in 1992. In de finale van de Zuid Amerikaanse Champions League versloeg de club Newell's Old Boys over twee wedstrijden. De eerste wedstrijd in Argentinië won Newell's Old Boys met 1-0 en de terugwedstrijd eindigde ook in 1-0, maar dan voor Sao Paulo. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en deze won Sao Paulo. Sterren als Cafu, Iván, Rai, Palhinha en Elivélton maakten onder andere deel uit van het elftal van Sao Paulo in 1992.

Het nieuwe voetbalshirt van Sao Paulo heeft het gebruikelijke design. Het voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de horizontale rode en zwarte baan over de borst. Deze banen bevatten een camouflage print. Het voetbalshirt bevat verder een overlappende V-hals met een zwarte en rode lijn. De adidas strepen op de schouders zijn ook zwart. De rechterborst is uitgerust met het adidas performance logo en op het midden van de borst prijkt het clublogo. Boven dit logo staan weer drie rode sterren en twee gouden sterren. De rode sterren verwijzen naar het winnen van de Copa Libertadores in 1992, 1993 en 2005. De gouden sterren verwijzen naar het winnen van de Intercontinental Cup in 1992 en 1993. Ook de onderkant van het voetbalshirt bevat een verwijzing naar het winnen van de Copa Libertadores in 1992. Hier bevindt zich een badge in de clubkleuren van Sao Paulo met daarin de contouren van Brazilië en het getal 92. Op het midden en de achterzijde van het tenue prijkt het logo van shirtsponsor Sportsbet. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met zwarte adidas strepen. Dit is ook de kleurencombinatie van de kousen.

São Paulo derde wedstrijdshirt 2022-2023

Het nieuwe derde wedstrijdshirt wordt gekenmerkt door de clubkleuren van de Braziliaanse club. Het shirt is aan de bovenkant, tot aan de borst, wit van kleur en daaronder zwart. Verder is het tenue uitgerust met rode details. Dit is opvallend omdat het bovenstaande thuisshirt ontworpen is met dezelfde kleurencombinatie. De bekende adidas strepen staan op de schouders van het shirt en zijn rood van kleur. Dit geldt ook voor het adidas performance logo op de rechterborst. De kraag van het shirt is een echte polo kraag. Dit zorgt voor een klassiek karakter. De biesjes aan de onderkant van de mouwen zijn zwart/rood. Op de linkerborst staat het clublogo van Sao Paulo. Boven dit logo staan vijf sterren. Twee gouden en drie rode om precies te staan. De rode sterren verwijzen naar het winnen van de Copa Libertadores. Dit is Zuid Amerikaanse Champions League, terwijl ook op dit tenue de gouden sterren verwijzen naar het winnen van de Intercontinental Cup. De Braziliaanse club won de Copa Libertadores onder andere in het 1992. Dit is hierboven bij het thuistenue ook verteld. Echter, dit alternatieve uitshirt is gebaseerd op het trainingspak van de selectie van de Braziliaanse club uit dat jaar. Hoofdsponsor van de club is Sportsbet.io. De naam van deze hoofdsponsor komt, in rode letters, op twee plekken op het shirt terug. Op de buik van het shirt en op de achterkant van het shirt helemaal bovenaan. Het nieuwe derde wedstrijdtenue van Sao Paulo wordt gecompleteerd door een zwarte voetbalbroek en rode kousen.

Zoals alle adidas tenues zijn de nieuwe voetbalshirts van Sao Paulo FC ook uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Sao Paulo voetbalshirts 2022-2023, welke gedragen worden door spelers als Eder, Nikão, Rafinha, Patrick, Calleri, Rigoni, Alisson en andere spelers. De tenues kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële clubshop van de Braziliaanse club. Ben je op zoek naar een ander Sao Paulo voetbalshirt? Check het dan in deze SHOP of deze winkel! 

Sao Paulo FC thuisshirt 2022-2023

Detail Sao Paulo thuisshirt 2022-2023