adidas lanceert wedstrijdbal voor Europese Supercup 2018

Adidas en de UEFA hebben vandaag een nieuwe voetbal voor de Super Cup finale van 2018 gelanceerd. Met deze bal spelen Real Madrid en Atletico Madrid de wedstrijd om de Europese Super Cup op 15 augustus 2018 in de A Le Coq Arena in Talllinn. Real Madrid speelt als Champions League winnaar van 2018 deze wedstrijd en Atletico Madrid is natuurlijk de Europa League winnaar van 2018. Real Madrid won de vorige twee edities van de Super Cup en met deze bal hoopt de club de derde Super Cup op rij te winnen. Qua template heeft de Europese Super League voetbal dezelfde kenmerken als de bal waarmee tijdens het WK van 2018 gespeeld werd, de adidas Telstar voetbal. Ook deze bal heeft de naam TELSTAR. Check hieronder alles over het design en de kenmerken van de nieuwe voetbal.

De voetbal voor de Europese Supercup van 2018 is wit en bevat diagonale vlakken in het blauw. Deze vlakken zijn uitgerust met dunne vierkant. Deze vierkanten zijn blauw, grijs, groen, licht blauw en zwart. Dit zijn de kleuren van het logo van de Cup en verder staan ook de logo's van adidas en de Cup op de bal, evenals een inscriptie met daarop de details van de wedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid. Qua technologieën heeft de bal dezelfde kenmerken als de WK 2018 TELSTAR voetbal. Dit bespreken we nog even kort hieronder!

De nieuwe UEFA Super Cup bal heeft het nieuwe panel design. Het nieuwe panel design van de adidas TELSTAR 2018 voetbal wordt ook wel de 6x1 panel shape genoemd. De bal heeft namelijk zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. Deze panels zijn middels een naadloze constructie in elkaar gelijmd en bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas bal is gemaakt van latex.  Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. 

Wat verder uniek is aan de nieuwe wedstrijdballen van adidas voor 2018-2019 is de zogenaamde NFC (NEAR FIELD COMMUNICATION) chip, die in de bal is verwerkt. NFC is een innovatieve technologie, welke we tot nu toe vooral kenden van de tablet en smartphones om contactloos te betalen. Adidas heeft voor het eerst in de geschiedenis deze chip in de bal geïntegreerd, zodat fans met hun smartphone de mogelijkheid hebben om de bal nog beter te volgen en meer interactie met de bal te hebben.

adidas Super Cup voetbal 2018 bestellen

De nieuwe adidas Super Cup voetbal kan je vanaf per direct in verschillende versies bestellen. De officiële wedstrijdbal heeft een prijs van € 149,95. Uiteraard kan je de bal ook al voor een goedkopere prijs kopen. De prijs van de replica voetbal is € 34,95 en van de mini bal is deze slechts € 12,95! Tussen deze prijzen liggen nog meer mogelijkheden. Check bovendien het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd.  



Check de adidas WK voetbal nu in deze winkel! 

of in deze SHOP!