17 maart 2017

Zwarte 3e Frankrijk shirt 2017-2018 wordt niet door Les Bleus gedragen

Slecht nieuws! Presenteerden we gisteren nog met groot enthousiasme het nieuwe zwarte 3e shirt van Frankrijk. Vandaag werd bekend dat het voetbalshirt alleen onderdeel is van de 'hele ''black collection'' die door Nike en de Franse voetbalbond gelanceerd is en helemaal niet door Les Bleus gedragen zal gaan worden in de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden naar het WK van 2018. Het nationale elftal zal de komende periode alleen het thuisshirt en uitshirt dragen, die ook al gedragen werden tijdens EURO 2016 en de periode erna. De FFF en Nike geven aan dat het zwarte shirt alleen is gelanceerd als ode aan de fans van Les Bleus en de ''supporters culture.'' We hoopten zelf stiekem dat het Franse voetbalelftal in het zwarte shirt zou debuteren in de komende wedstrijden tegen Luxemburg en/of Spanje.


Wat de reden is dat het nieuwe Frankrijk 3e shirt voor 2017-2018 niet gedragen wordt door Les Bleus, is niet bekend. Binnen een week zal Nike ook een 3e shirt voor het nationale elftal van Engeland lanceren. Hiervan wordt wel verwacht dat het nationale elftal deze zal dragen in de kwalificatiereeks naar het WK. Voor het nieuwe Brazilië 3e shirt voor 2017-2018 ligt dit weer anders. Dit shirt zal ook niet gedragen worden door het nationale elftal van Brazilië, omdat de Braziliaanse voetbalbond alleen toestaat in het gele thuisshirt en blauwe uitshirt te spelen.

Wat vinden jullie van het feit dat Frankrijk niet in het zwarte shirt zal spelen? Deel je mening gerust hieronder. Check in deze SHOP de gehele black collection van Les BLEUS!