12 maart 2019

Zuid Korea vrouwen voetbalshirts 2019-2021

De nieuwe tenues van het Zuid Koreaanse vrouwenelftal zijn gelanceerd. In deze tenues spelen de dames van Zuid-Korea met name de wedstrijden tijdens het WK vrouwen van 2019 in Frankrijk. In de poulefase van het toernooi nemen de vrouwen van Zuid Korea het op tegen het gastland, Noorwegen en Nigeria. De wortel van het Zuid Koreaanse vrouwenelftal gaan terug naar 1990, een jaar voordat het eerste WK vrouwenvoetbal plaats vond. De dames van Zuid Korea hebben een eer hoog te houden. In 2015 behaalden de Aziaten namelijk de achtste finales van het toernooi. Het is voor de derde keer dat Zuid Korea deelneemt aan het WK. Ook in 2003 waren de vrouwen aanwezig. Check hieronder alles over de nieuwe tenues van het land!

Wil je het vrouwenelftal van Zuid Korea aanmoedigen? Check dan de voetbalshirts en t-shirts exclusief in deze winkel! 

Zuid Korea vrouwen thuisshirt WK 2019

De nieuwe Zuid Korea vrouwen voetbalshirts hebben hetzelfde design als het thuisshirt en uitshirt van de mannen. De nieuwe dames collectie is dan ook geïnspireerd door de vlag van het land, de Taegeukgi (een symbool van nationale trots) en de Hanryu (een culturele trend waarbij veel aandacht verdiend wordt). Het thuisshirt is geheel rood en bevat alle kenmerken van het Vapor template van Nike. Het shirt is uitgerust met een combinatie van een diagonale en rechte hals. De binnenkant van de hals bevat een witte taping. Deze strip loopt door over de achterkant van de nek en hierin is het yin-yang symbool uit de vlag van Zuid-Korea verwerkt. Verder zijn de mouwen uitgerust met opvallende, zigzagstrepen. Op de borst van het tenue prijken de logo's van de Zuid-Koreaanse voetbalbond en Nike. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt namelijk al sinds 1996 de tenues van de mannen en vrouwen van Zuid-Korea. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte kousen, waardoor het gehele tenue geheel in stijl is van de kleuren van de vlag van het land. In de vlag staan deze kleuren symbool voor de hemel, de aarde, water en vuur.

Zuid Korea vrouwen uitshirt WK 2019

Het nieuwe uitshirt van de vrouwen van Zuid Korea is geheel wit en hierin staat ook de Taegeuk centraal. Dit shirt is wit en wordt gekenmerkt door de print van horizontale rode en blauwe, horizontale strepen over de body van het shirt. De bovenkant bevat rode strepen en de onderkant blauwe strepen. Deze strepen staan symbool voor de Hanryu, de grote populariteit van de Zuid-Koreaanse cultuur in de wereld. Verder bevat het shirt dezelfde kenmerken als het thuisshirt. De logo's van Nike en de voetbalbond staan op de borst in het zwart en het tenue bevat ook de iconische vapor hals. De binnenkant van de hals is uitgerust met een witte taping en op de achterkant staat ook weer het yin-yang symbool. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen. De sokken van het dames tenue bevatten op het midden een zwarte band, waardoor ook alle kleuren van de Zuid Koreaanse vlag terug komen in het uittenue.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Zuid-Korea vrouwen voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door speelsters als Lee Min-a, Ji So Yun, Cho So-Hyun, Jan Sel-gi, Jeon Ga-Eul en nog meer speelsters.

Zuid Korea vrouwen voetbalshirt bestellen

De nieuwe Zuid Korea dames voetbalshirts kun je vanaf 6 mei bestellen in de onderstaande webwinkel. De prijs van het shirt is € 84,95 en het tenue is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. In deze winkel kun je het shirt laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook goedkope shirts en hoodies van het land. Directe levering!

Bestel je Zuid Korea voetbalshirt of t-shirt altijd in deze winkel!