22 maart 2018

Zuid Korea uitshirt 2018-2019

Naast het nieuwe thuisshirt van Zuid Korea is vandaag ook het nieuwe uitshirt van het land gelanceerd. Ook bij dit shirt staat de frisse manier van denken van de huidige Koreaanse generatie centraal. Zuid Korea gaat aankomende zomer voor de 9e keer meedoen aan de het Wereldkampioenschap voetbal. De beste prestatie van het Koreaans elftal is de halve finale die werd gehaald onder toenmalig bondscoach Guus Hiddink. De huidige bondscoach van de Koreanen is Shin Tae-Yong. Shin is de bondscoach van misschien wel de beste selectie die de Koreanen ooit hebben gehad. Door het niveau van de huidige selectie verwachten de Koreaanse supporters erg veel deze zomer. Zuid Korea zit in poule H samen met Duitsland, Mexico en Zweden. De eerste wedstrijd van het Aziatische land wordt gespeeld op 18 juni tegen Zweden. Het WK is niet het enige toernooi waarbij dit nieuwe uitshirt te zien is. Ook tijdens de Azië Cup is dit shirt namelijk te zien. Wanneer Zuid Korea een oefenwedstrijd speelt buiten Zuid Korea is de kans ook groot dat we Son, Ki, Koo en hun teamgenoten gaan zien in dit shirt zien. Ben jij benieuwd naar de details van het nieuwe uitshirt van Zuid Korea? Check ze hieronder!

Zuid Korea uit shirt en tenue 2018-2019

Nike is verantwoordelijk voor het uitshirt van Zuid-Korea. Nike is niet meer weg te denken van het shirt van het Aziatisch land. De bekende swoosh is namelijk al 20 jaar te zien op het shirt. Tijdens deze samenwerking hebben het Amerikaanse sportmerk en het Aziatische land al vele successen geboekt. Het hoogte punt was toch wel het halen van de halve finale van het WK in 2002. Niet alleen vanwege de topprestatie maar dit WK werd ook in eigen land georganiseerd. Het uitshirt is geïnspireerd bij de Koreaanse vlag. Het shirt is versierd met een Tae Geuk golvenpatroon, Tae Geuk zijn de bekende halve rondjes in de vlag van Zuid Korea. Dit patroon vertegenwoordigt de wereldwijde invloed van Zuid-Korea. Dit patroon is in de rood/blauwe kleur, terwijl de basis van de kleur wit is. Dit zijn natuurlijk ook de kleuren die voorkomen in de vlag van Zuid Korea. Het shirt heeft ook enkele zwarte accenten op het shirt om de kleuren van de vlag te vervolledigen. Het nieuwe uitshirt heeft namelijk een zwarte cijfer bedrukking en ook het swoosh teken op de rechterkant van de borst is zwart. Het shirt heeft een ronde hals. Op de linkerkant van de borst is het logo van de Koreaanse voetbalbond te zien. Op dit logo is de bekende tijger van Korea te zien. Hier heeft het nationale team ook de bijnaam ‘De Aziatische Tijgers’ aan te danken. Zuid Korea staat op dit moment op de 59e plaats op de FIFA wereldranglijst. Eigenlijk is Zuid Korea aan haar stand verplicht om deze positie te verbeteren. Het WK is hier een mooie gelegenheid voor. Het uittenue van Zuid Korea is volledig wit. Dit betekent dat ook de broeken en de voetbalkousen wit van kleur zijn. Zoals bij alle shirts van Nike wordt ook bij dit uitshirt gebruik gemaakt van de Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden.

Check ook het Zuid Korea thuisshirt 2018-2019

Zuid Korea voetbalshirt kopen

Het is vanaf vandaag mogelijk om het nieuwe uitshirt van Zuid Korea in onderstaande winkel te bestellen. Dit kan voor kinderen in de maten 128, 140, 152, 164, 176. Voor volwassenen is het shirt beschikbaar in de maten S, M, L, XL, XXL. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,- Het is ook mogelijk het shirt te laten bedrukken met de naam en nummer van je favoriete Zuid-Koreaanse voetballer, of natuurlijk met je eigen naam en nummer. In onderstaande winkel kun je ook andere fan merchandise artikelen kopen van Zuid Korea. Directe levering gegarandeerd!

Scoor in DEZE WINKEL je eigen Zuid Korea voetbalshirt!