10 januari 2022

Wat zijn de mooiste voetbalshirts ooit van Macron? 

Macron is een merkwaardig geval. Het merk bevindt zich immers beslist bij de achtervolgers als het gaat om fabrikanten van voetbalshirts, levend in de helaas grote schaduw van Nike, Adidas en in mindere mate Puma. Het Italiaanse sportmerk heeft niet het soort cult-aanhang dat je ziet bij vergelijkbare merken zoals Hummel, maar hun voetafdruk in het voetbalshirtslandschap is onmiskenbaar aanzienlijk. Wereldwijd zijn er steeds meer clubs die voor Macron kiezen als kledingsponsor. Ook in eigen land zijn er teams die dit doen, zo worden de tenues van SC Heerenveen voor 2022/23 ook ontworpen door Macron. Wie weet komen deze shirts dan ook in dit artikel, maar vooralsnog gaat deze eer naar andere tenues. Koop dus snel de onderstaande voetbalshirts van Macron op je smartphone met sim only abonnement

Luxemburg thuisshirt 2020-2021

We beginnen ons lijstje van mooiste Macron voetbalshirts natuurlijk met een voetbalshirt van een nationale elftal! Het Luxemburg thuisshirt is een voorbeeld van een ontwerp met een aantal mooie op maat gemaakte details en een esthetisch aangename terughoudendheid. Het voetbalshirt bevat een sublimatieprint van leeuw op de onderkant. Wanneer de stadionlampen op de Luxemburg voetbalshirts schijnen, komen de Luxemburgse leeuwen nog meer tot leven! Een dunne rand op de manchetten is niet echt een statement zoals die je ziet op andere shirts van Macron, maar het is een even effectieve look met de manier waarop het de stijl van het embleem weerspiegelt.

Faeröer Eilanden uitshirt 2020-2021

Het Luxemburg voetbalshirt is niet het enige mooie Macron voetbalshirt van een landenteam, ook het Faröer Eilanden voetbalshirt is een topper! Ook dit voetbalshirt bevat een aantal opvallende details. Het Faroër Eilanden tenue bevat namelijk ook een all-over sublimatieprint over de body van het voetbalshirt. Deze all-over print bestaat uit een reeks van kruizen en scherpe vormen, geïnspireerd door het kruis en de vormen in de vlag van het land. Het witte thuisshirt van Faroër Eilanden is verder afgewerkt met blauwe en rode accenten. Deze komen terug in de biesjes en de kraag. Samen met de sublimatieprint geeft deze kleurencombinatie het voetbalshirt een moderne esthetiek. Het feit dat de kleuren van de vlag van het land ook in de badge van de nationale voetbalbond terug komen, levert natuurlijk meerdere bonuspunten op. Meer op maat gemaakte details zijn te vinden in de vorm van een reliëfomtrek van de Faeröer aan de achterkant van het shirt, en niet te te vergeten de vlag van het land op de achterzijde.

FC Nantes uitshirt 2020-2021

Vrij recent heeft het logo van FC Nantes een metamorfose ondergaan. Zoals dat vaak gaat bij re-branding, reageerden de supporters van de Franse club ook niet al te positief. Toch veranderde deze kritiek toen het uittenue van 2020 door Macron gelanceerd werd. Het simplistische logo, welke op het tenue geel is, komt namelijk perfect tot uiting op het overwegend zwarte voetbalshirt. Dit komt niet in de laatste plaats doordat zwart en geel perfect met elkaar matchen en het tenue een strakke look geven. De supporters hebben de afgelopen jaren ook vaak kritiek gehad op de kleur van het loog van sponsor SYNERGIE op het midden van de voetbalshirts. De rode kleur matchte vaak niet met de gele voetbalshirts van FC Nantes. Op het uitshirt van 2020-2021 is hier door Macron een oplossing voor gevonden. Ook het logo van 'SYNERGIE' op het midden van het tenue is geel. De retro look van het tenue komt met name tot uiting in de dunne pinstripes, welke verticaal over het tenue lopen. Zoals altijd bevatten alle tenues van Macron een label aan de binnenkant van de hals. Daar vormt het uitshirt van FC Nantes geen uitzondering op. Dit label bevat weer verschillende clubdetails. Dit voetbalshirt, ontworpen door Macron, is met recht een regelrechte beauty te noemen! 

Luxemburg thuisshirt 2020-2021

Faroër Eilanden thuisshirt 2020-2021

FC Nantes uitshirt 2020-2021