Vier tips bij het kiezen van teamkleding

Het is bijna zomer! Dat betekent niet alleen er veel nieuwe voetbalshirts en tenues voor het nieuwe seizoen door de profclubs en kledingsponsors gepresenteerd worden, maar ook dat er weer toernooitjes plaats gaan vinden. Dit kan een toernooi zijn met je voetbalteam, maar ook een eenmalig evenement met je vrienden of collega's zijn. Voor zo'n evenement moet je dan snel op zoek naar sportkleding, zodat je team op en top voor de dag kan verschijnen tijdens het toernooi of evenement! In dit artikel geven we tips om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de perfecte tenue voor je team of je bedrijf.

  1. De kleur

De kleur van het tenue of de voetbalkleding is vaak één van de belangrijkste uitgangspunten bij het kiezen van het ideale tenue. Wanneer je aangesloten bent bij een voetbalclub moeten dit natuurlijk de clubkleuren zijn. Echter wanneer het een eenmalig bedrijfstoernooi betreft, dien je rekening te houden met de kleuren van het bedrijfslogo. Als vriendenteam ben je vaak wat vrijer in de keuze van de kleuren van het tenue. Vaak zien we dan ook wat opvallendere kleuren terug komen in het voetbalshirt.

  1. Het design

Wanneer je de kleur van het tenue hebt uitgekozen, zijn er nog meer belangrijke keuzes te maken. Één van de keuzes is het design. Wil je net als Juventus en Inter Milan in verticaal gestreepte voetbalshirts voor de dag verschijnen, wil je net als Celtic in horizontaal gestreepte voetbalshirts of sportshirts het toernooi spelen of ga je juist voor wat meer retro door een voetbalshirt met een diagonale baan te dragen? Je kunt het ook wat simpeler houden door een voetbalshirt te kiezen met slechts één kleur en weinig details. Verschillende sportmerken hebben inmiddels een breed aanbod in deze diverse standaard teamwear templates. Heeft jouw favoriete voetbalclub een iconisch template, dan kun je hier bijvoorbeeld voor kiezen bij het uitkiezen van jouw teamwear! Let nog wel even op de kleuren van het voetbalbroekje en de kousen van het sporttenue. Deze moeten natuurlijk matchen met het shirt en moeten ook nog eens beschikbaar zijn.

  1. Bedrukking

Tegenwoordig kun je teamwear op verschillende manieren laten bedrukken. Op de borst van de voetbalshirts of sportshirts staat vaak al het logo van het sportmerk. Je kunt er daarnaast voor kiezen om het clublogo of het logo van het bedrijf op het shirt te laten bedrukken. Wanneer je team gesponsord wordt door een bedrijf kun je het shirt ook laten bedrukken met zowel het clublogo als het sponsorlogo. Wil je het sportshirt van een nog persoonlijker tintje willen voorzien, dan kun je ervoor kiezen om een rugnummer en/of een naam op de achterkant van het shirt te laten bedrukken. Vaak kun je daarbij ook weer kiezen voor verschillende stijlen! Zo kun je kiezen voor de typische retro shadow style bedrukking van de jaren '80 of juist voor wat moderne bedrukkingen. Bij sommige winkels kun je zelfs voor de bedrukking kiezen die jouw favoriete voetbalclub ook heeft! Let wel, hoe meer logo's of andere personalisaties op je tenue wilt laten bedrukken, hoe duurder het wordt.

  1. Prijs en beschikbaarheid

De prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor bij het kiezen van een tenue. Wanneer het een eenmalig evenement betreft, mag het tenue niet te duur zijn en wanneer het een tenue voor je voetbalteam betreft, moet het tenue juist wat duurzamer zijn. Het moet immers vaak langer dan een jaar mee. Gelukkig is teamwear tegenwoordig niet zo duur als de merchandising van vrijwel alle voetbalclubs. Waar je tegenwoordig al bijna ruim € 90 betaalt voor alleen een voetbalshirt, kun je vaak teamwear shirt al bestellen vanaf een prijs van € 20,-. Vaak kunnen merken of daarin gespecialiseerde winkels je ook nog een extra korting geven wanneer je meer dan tien items bestelt. Alles staat en valt natuurlijk ook met de beschikbaarheid van de tenues. Wanneer het toernooi of evenement snel plaats vindt, wil je dat dit ook snel geleverd wordt. Een aantal winkels heeft de teamkleding standaard op voorraad, maar het kan soms ook een aantal dagen duren, omdat de winkels het bij moeten bestellen bij hun leverancier. We adviseren daarom zeker twee tot drie weken van te voren aan de slag te gaan met het bestellen van teamkleding of voetbalkleding van jouw team, bedrijf of vriendengroep!

Er zijn een aantal winkels online gespecialiseerd in de levering van teamkleding. Bij deze webshops kun je vaak ook nog andere accessoires bestellen, die je zeker nodig hebt tijdens het toernooi of evenement. Een teamtas, een watertas, scheenbeschermers, wedstrijdballen, keepershandschoenen, pionnen, een aanvoerdersband en tal van andere accessoires! Het is geen overbodige luxe om je goed voor te bereiden op het toernooi! Dan kun je in ieder geval zeggen dat je er alles aan gedaan hebt!