De top 10 voetballers met kwaliteiten in de keuken

Nu het wat rustiger is met de lancering van nieuwe voetbalshirts vinden wij het tijd om te kijken naar andere kwaliteiten van voetballers. Buiten het veld doen profvoetballers ook interessante dingen. De één start een eigen kledingmerk, de ander danst, de ander speelt in een muziekbandje en een aantal voetballers zijn zelfs goed in de keuken. Bij dat laatste zullen hun partners ongetwijfeld blij worden en misschien verwacht je dit ook niet direct. De echte grote voetballers hebben namelijk privékoks, maar van sommige voetballers weten we dat zij ook heerlijke gerechten kunnen maken. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder! In dit artikel bespreken we namelijk de top 10 voetballers met kunsten in de keuken!

  1. Paul Pogba

Paul Pogba verloochent zijn Franse roots bepaald niet. De in Lagny-sur-Marne geboren middenvelder is niet alleen erg bedreven in het koken, maar ook in bakken. De sterspeler van Juventus is zo'n speler die een professionele kok in dienst heeft, maar deinst er zelf ook niet voor terug om in zijn luxe keukens nieuwe kookvaardigheden te leren. Iedereen kent inmiddels de Instagram post van Paul Pogba wel waarin hij speciaal voor de verjaardag van zijn moeder een cake bakt.

  1. Lionel Messi

Ook Lionel Messi staat ook bekend om zijn kookkunsten. Wanneer de beste voetballer allertijden niet op het (trainings)veld staat, is hij ook zo nu en dan in de keuken te vinden. Zoals het een echte Argentijn betaamd, bereid Messi vooral veel gerechten met vlees van de barbecue. Zijn favoriet? Een goede Argentijnse biefstuk met patat! Ja, ook voetballers mogen soms cheaten als er wat te vieren is. Aan het afgetrainde lichaam van Messi is dit ook niet af te zien.

  1. Thomas Müller

Thomas Müller is ook een speler die zijn voetbalpensioen nadert! Een vleugje agressiviteit met Duitse degelijkheid doet het altijd goed in de keuken. De Duitse proefvoetballer staat bekend om zijn liefde voor goed eten en is een ware liefhebber. Müller is een voetballer die er niet voor terugdeinst om een restaurant met een Michelin ster te bezoeken, maar heeft zelf ook een obsessie om nieuwe gerechten te maken en brengt dus veel tijd door in zijn eigen keuken.

  1. Douglas Costa

Douglas Costa is een vreemde eend in de bijt in de lijstje. De voormalig voetballer van Juventus en Bayern München staat niet in dit lijstje, omdat hij exceptionele kookkunsten heeft, maar vooral om de opmaak van op het oog simpele gerechten. Een specialiteit van de Braziliaanse aanvaller is daarnaast het maken van gezonde salades en koekjes, speciaal voor sporters.

  1. Virgil van Dijk

Uiteraard staat er ook een Nederlander in de top tien van voetballers die ook graag in de keuken staan. Bij een Nederlander denk je al snel aan de Hollandse kost of boerenkool met worst. Ongetwijfeld is Virgil van Dijk hier niet vies van, maar zijn liefde voor koken deed hij vooral op toen hij voor zijn indrukwekkende voetbalcarrière een bijbaantje had als afwasser in een restaurant. De verdediger van Liverpool staat nog steeds graag in de keuken en één van zijn specialiteiten is het bakken van taarten.

  1. Paulo Dybala

Weer een Argentijn die houdt van koken! Paulo Dybala is ook zo'n Argentijn die graag in de keuken staat na afloop van een wedstrijd of training. Zijn specialiteit is echter niet het bereiden van grote stukken vlees. De aanvallende middenvelder legt net als zijn spel op het veld meer finesse in zijn gerechten en zijn specialiteit zijn kleine snacks en sandwiches. De speler van AS Roma is daarnaast een romanticus. Op social media zien we de voetballer maar al te vaak voorbij komen wanneer hij weer iets speciaals voor zijn vriendin gemaakt heeft in zijn design keuken.

  1. Daniel Sturridge

Daniel Sturridge is inmiddels neergestreken in Australië, waar de Engelse voetballer speelt bij Perth Glory. Al vroeg leerde Sturridge zelfstandig worden en daar hebben de kooklessen van zijn moeder hoe dan ook aan bijgedragen. De Engelse profvoetballer houdt van pittig eten en brengt ook in zijn huis in Australië vele uren in de keuken door. Het liefst maakt aanvaller zijn gerechten af met een pittige topping, zoals chilisaus of ketchup.

  1. Andrew Robertson

Als aanvoerder van het Schotse nationale voetbalelftal en speler van Liverpool FC heeft Andrew Robertson zijn handen vol aan het voetbal. Toch weet de verdediger ook tijd vrij te maken om in de keuken te staan. De specialiteit van de speler zijn, hoe kan het ook anders, de traditionele Schotse gerechten. Één van die traditionele gerechten is haggis (een combinatie van vlees, havermout, uien, zout en specerijen) met raap en piepers, die door de Schotten natuurlijk wordt gecombineerd met een heerlijk glaasje Schotse whisky. Of Robertson dit ook doet, is de vraag ;).

  1. Naby Keita

Het lijkt erop alsof spelers van Liverpool deze lijst aanvoeren en dat is ook eigenlijk zo. Ook Naby Keita is een fervent kok. Is dit misschien het recept van manager Jürgen Klopp om een succesvol team te smeden? Zijn goede voetballers ook goede koks en vice versa? De kook carrière van Keita staat overigens nog in de kinderschoenen. Wat dat betreft kan de uit Guinee afkomstige voetballer in de leer bij zijn collega's Virgil van Dijk en Andrew Robertson. Die kunnen overigens ook wat van de aanvaller leren, want wist je dat de keuken van Guinea tropische gerechten bevat met een pure smaak!

  1. Kevin de Bruyne

We sluiten de lijst af met één van de meest populairste voetballers in de Premier League: Kevin de Bruyne. De in Drongen geboren voetballer leerde al snel zelfstandig worden in de jeugdopleiding van KAA Gent en KRC Genk, voordat hij in 2012 naar Chelsea vertrok. Inmiddels bakt de speler van Manchester City zo nu en dan taarten voor zijn collega's op de Manchester City Academy. Of dit echt verantwoord is, moeten we aan de technische staf en personal trainers van de club vragen. Als er wat te vieren is, weten we Kevin de Bruyne in ieder geval te vinden.

Ongetwijfeld schuilt er in nog meer voetballers een ware kok! Mochten er nieuwe talenten opdoemen, dan werken we dit artikel bij. Als je zelf een tip hebt, schroom dan niet om deze naar ons te sturen!