Nike lanceert nieuwe AFC Richmond voetbalshirts

Nike heeft deze week de nieuwe Richmond AFC voetbalshirts gelanceerd! Voor wie nog niet bekend is met de club: Richmond FC is een populaire, fictionele voetbalclub, die te zien is in de serie Ted Lasso op Apple TV en inmiddels ook onderdeel is van de populaire EA Sports game FIFA 23. Inmiddels heeft de populaire serie al 11 Emmy Awards op haar conto. Dat in combinatie met het feit dat vandaag het derde en laatste seizoen van de serie in première gaat, heeft ertoe geleid dat Nike een uitgebreide kledingcollectie voor de club heeft gelanceerd. Nike vervangt het fictieve merk Verani Sports, dat eerder als merk op de Richmond AFC voetbalshirts stond.

Het Richmond AFC thuisshirt heeft het iconische half-om half design. De rechterkant van het voetbalshirt is blauw en de linkerkant is rood. De mouwen zijn contrasterend hieraan. De rechtermouw is rood en de linkermouw is blauw. Rondom de V-hals bevindt zich een gele band en ook de zijkanten van het voetbalshirt zijn uitgerust met een gele lijn. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de linkerborst bevat het logo van AFC Richmond, welke gekenmerkt wordt door een afbeelding van een jachthond. In het clublogo is ook het oprichtingsjaar van AFC Richmond verwerkt: 1887. Op het midden van het tenue prijkt het logo van BANTR. De fictieve dating-app vervangt vanaf dit seizoen Dubai Air als hoofdsponsor van de fictieve voetbalclub. Het Richmond AFC tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en volledig gele kousen.

De Nike AFC Richmond collectie bevat ook nog een t-shirt, hoodie en een sweater. Het T-Shirt is volledig oranje, bevat een ronde hals en op t-shirt staan de logo's van Nike, de club en BANTR in het zwart. De sweater is navy blauw en bevat op de borst de swoosh en het clublogo. De hoodie is blauw en heeft ook deze logo's op de borst. Momenteel bevat de Nike collectie nog geen speler specifieke items. We sluiten niet uit dat Nike binnenkort nog een speciale sneaker collectie gelanceerd. In de serie zijn Jaso Sudeikis Lasso en verschillende spelers namelijk te zien op verschillende Nike Air Max 1's, Air Max 90's en Air Jordans.

De nieuwe Nike Richmond AFC collectie kun je direct bestellen in de officiële Nike winkel. De collectie is ook nog eens vrij betaalbaar. Het voetbalshirt is slechts € 45,-, het T-Shirt is € 30,-, de hoodie is € 60,- en de sweater € 55,-. Alle items zijn beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Directe levering!

Bestel de nieuwe Nike AFC Richmond collectie direct in de NIKE SHOP!

AFC Richmond voetbalshirt

AFC Richmond hoodie

AFC Richmond sweater

AFC Richmond T-Shirt