1 november 2018

Umbro nieuwe kledingsponsor Colo Colo tot 2023

Zojuist is bekend geworden dat de Chileense topclub Colo Colo een nieuwe kledingsponsor heeft. Vanaf juli 2019 staat het Engelse merk Umbro namelijk op het shirt van de club. Dit seizoen maakte de Chileense club furore in de Copa Libertadores. In de Zuid Amerikaanse Champions League rijkte Colo Colo namelijk tot de kwartfinales. Hierin was Palmeiras echter het eindstation. Dit succes werd nog behaald in shirts van de Amerikaanse sportgigant Under Armour. Nieuwsgierig naar de details van de nieuwe deal van Colo Colo met Umbro? Check het hieronder!

Colo Colo en Umbro sluiten sponsordeal tot 2023

Vandaag is bekend geworden dat de dubbele diamant van Umbro vanaf de zomer van 2019 prijkt op de borst van het shirt van de Chileense voetbalclub Colo Colo. Hiermee wordt Under Armour vervangen als kledingsponsor van de club uit de Chileense hoofdstad Santiago. Under Armour beleeft zware jaren op de Zuid-Amerikaanse markt, ze zijn recent namelijk ook de Braziliaanse topclub Sao Paulo kwijtgeraakt als partner. Under Armour was sinds 2014 de trotste kledingsponsor van de club die op dit moment de zevende plaats bezit in de Primera División de Chile. De deal tussen Umbro en Colo Colo gaat lopen voor de aankomende vier jaar. Helaas heeft zowel de club als het sportmerk geen verdere details geven over de financiële kant van de deal. Umbro is geen nieuw merk voor de fans van de Chileense club. Van 2006 tot en met 2013 was het logo van Umbro namelijk ook al terug te vinden op het shirt van de club. In deze zeven jaar werd Colo Colo maar liefst zes keer landskampioen. Dit geeft echter wel een vertekenend beeld, sinds 2002 wordt in Chili namelijk gespeeld in een competitie systeem van twee gescheiden helften. De Apertura (Spaans voor opening) en Clausura (Spaans voor afsluiting). Beide competities tellen als één landskampioenschap en zo is het mogelijk om in één seizoen twee keer kampioen te worden van Chili. De Chileense topclub Colo Colo heeft dus goede herinneringen aan de voorgaande samenwerking met Umbro en wij hopen dat dit partnerschap ook in de toekomst succes gaat hebben.

Wanneer de nieuwe Umbro voetbalshirts van Colo Colo worden gelanceerd zijn ze ook te koop in DEZE WEBSHOP! Zolang dit nog niet het geval is, is het mogelijk om het shirt van dit jaar te bestellen. Directe levering gegarandeerd!