Het nieuwe Colo Colo thuisshirt voor 2016 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Under Armour en de Chileense club. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Colo Colo de Chileense Primera Division thuiswedstrijden in het Estadio Monumental David Arellano gedurende het seizoen 2016.

Colo Colo thuistenue 2016

Het nieuwe Colo Colo thuisshirt 2016 is zoals altijd wit. Dit is al vanaf de oprichting van de club in 1925 het geval. Twee van de oprichters van de club, Juan Quinones en David Arellano, waren verantwoordelijk voor deze kleuren. In een wedstrijd tegen Real Valladolid, tijdens de Europese clubtour van Colo Colo in 1927, overleed Arellano tragisch. Sindsdien bevat het logo van de club een zwarte band en komt deze kleur ook vaak terug in de shirts. De zwarte kleur staat voor de eeuwige rouw om Arellano. Sinds de jaren '30 is de bijnaam van Colo Colo ''The Mourners''. De zwarte kleur komt dit jaar ook terug in de voetbalshirts van Colo Colo. Zo is het voetbalshirt voorzien van een v-hals met een subtiele zwarte lijn. Verder is de hals vooral geel. De zwarte kleur komt ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Hier is ook weer een gele band te vinden. De kleur geel is geïnspireerd door de keepersshirts van de Chileense club in 1991. Destijds won de club de Copa Libertadores. Het nieuwe Colo Colo shirt is gebaseerd op hetzelfde template als het voetbalshirt van Tottenham Hotspur. Ook Tottenham Under Armour als kledingsponsor. Het logo van de Amerikaanse kledingsponsor staat zowel op de rechter borst als op de mouwen. De linker borst bevat het logo van de club. Boven het logo van de Chilenen staat een gouden ster. Deze ster verwijst naar het winnen van de Copa Libertadores in 1991. Dit is de Zuid Amerikaanse Champions League. Op het midden van eht Colo Colo voetbalshirt staat hoofdsponsor DIRECTV. Verder bevat de binnenkant van het shirt nog een speciaal detail. Aan de binnenkant van de kraag staat de tekst: “El sueño continental, hecho realidad” (De continentale droom is uitgekomen). Ook dit verwijst naar het winnen van de felbegeerde Cup. Het nieuwe Colo Colo tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe Colo Colo tenues voor 2016, waarin sterren als Barroso, Vecchio en Figeuroa schitteren gedurende 2016.

Colo Colo voetbalshirt kopen

Het nieuwe Colo Colo voetbalshirt voor 2016 is vooralsnog alleen te koop in de clubshop van de club. Andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs, check je uiteraard bij Subside Sports. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Colo -colo -thuisshirt -2016