6 september 2018

UEFA lanceert officiële UEFA Nations League badge voor voetbalshirts

De officiële UEFA Nations League badge voor de periode 2018-2020 is vandaag bij het begin van de nieuwe competitie van de UEFA officieel onthuld. Deze badge dragen de Europese landenteams tijdens de UEFA Nations Cup wedstrijden gedurende komende jaargang op de rechtermouw van het voetbalshirt. Op de andere mouw dragen de teams de UEFA Respect badge. Check hieronder alle details van deze nieuwe badge.

De UEFA Nations League badge voor 2018-2019 bestaat uit de vlag uit het logo van het nieuwe toernooi. Deze vlag bestaat grofweg uit vier horizontale delen. Deze horizontale delen bevatten een design van driehoeken met daarin cirkels in verschillende kleuren. De vier banen staan symbool voor de vier groepen, waaruit het toernooi bestaat. De cirkels uit het logo staan symbool voor de verschillende poules binnen de groepen. Deze cirkels bevatten de kleuren van de 55 landen die aan het toernooi deelnemen. Ook de driehoeken hebben een symbolische betekenis. De driehoeken staan symbool voor het promoveren naar ene hogere groep en de omgekeerde driehoek staat symbool voor het degraderen naar een andere groep. De badge wordt door alle landen gedragen in de wedstrijden in het toernooi. Het toernooi start op 6 september 2018 en de finales van het toernooi zijn in maart 2020. Op de rechter mouw dragen de landen traditiegetrouw de respect badge. Deze respect badge wordt door ook door clubs gedragen in de andere toernooien van de UEFA, zoals de Champions League en de Europa League.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe UEFA Nations League badge en de respect badges, die vanaf nu op de tenues van alle Europese landen wordt gedragen. Deze week werd ook een speciale UEFA Nations League voetbal gelanceerd door adidas. 

Wil je een voetbalshirt van een Europees land bestellen? Check het exclusief in deze winkel!