19 maart 2020

Spanje uitshirt 2020-2021 uitgelekt

Spanje speelt tijdens het EK van 2021 ook in een nieuw uitshirt. In november presenteerden de Spaanse voetbalbond en adidas al het nieuwe Spanje Euro 2020 thuisshirt en in de komende maanden wordt het nieuwe uitshirt gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt de selectie van bondscoach Luis Enrique niet alleen de uitwedstrijden tijdens het EK van 2021, maar ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 op vreemde bodem. Adidas is ook dit seizoen weer de kledingsponsor van het Spaanse voetbalelftal. Deze functie heeft het merk sinds 1992 en het contract met de Spaanse bond loopt in ieder geval nog tot 2026.

Spanje EK 2020 uitshirt

Het Spanje uitshirt voor 2020-2021 heeft een bekend template. Het voetbalshirt is namelijk geïnspireerd door het Condivo 20 template. Dit template kennen we onder andere van het nieuwste Colombia uitshirt voor 2020-2021 en het Argentinië Copa America 2020 uitshirt. Het Spanje EK 2020 uitshirt wordt waarschijnlijk overwegend wit met een all-over camouflage print in het zilver/grijs over de voorkant en achterkant van het tenue. Dit is kenmerkend voor het nieuwe template van adidas. Een ander kenmerk van het template is de adidas EQT collar. Deze V-hals is geïnspireerd door de hals van de tenues van adidas in de jaren '90. Het tenue is verder uitgerust met details uit de kleuren van de Spaanse vlag. Deze kleuren komen namelijk terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze is rood/geel/rood gekleurd. De drie adidas strepen op het tenue staan in het zilver op de schouders. Het adidas logo op de rechterborst is rood en ook het logo van de Spaanse voetbalbond (Real Federación Española de Fútbol/ RFEF) is rood. Boven het logo staat een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 2010. Ook de achterkant van het nieuwe Spanje uitshirt bevat in de nek nog een speciaal detail. Hier is de leeuw uit de Spaanse vlag en het schild van het land verwerkt. 

Het nieuwe Spanje uittenue voor 2020-2021 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zilveren adidas strepen. Ook de logo's van de RFEFen adidas staan in het rood op de voetbalbroekjes. De kousen van het Spanje EK 2021 uittenue zijn wit met aan de bovenkant zilveren trademark strepen van adi. Op het midden van de kousen staan in het rood de letters van de Spaanse voetbalbond. Het is nog even afwachten of dit ook echt het nieuwe Spanje uitshirt wordt. Dit tenue zou deze of volgende week gelanceerd worden, maar door het coronavirus is dit waarschijnlijk uitgesteld.  We houden jullie op de hoogte! 

Spanje uitshirt bestellen

Het nieuwe Spanje EK 2020 uitshirt kun je pas vanaf medio 2020 bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het shirt is hetzelfde als het thuisshirt. Het shirt is € 89,95 voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en de prijs van het voetbalshirt is voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes zijn € 34,95 voor kinderen en € 39,95 voor volwassenen. De kousen zijn € 17,95! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je Spanje voetbalshirt in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de officiële adidas SHOP 

of in deze SHOP!