7 september 2017

Slowakije voetbalshirts 2017-2018

Het nationale elftal van Slowakije heeft weer nieuwe voetbalshirts. Kledingsponsor Nike heeft deze week namelijk de nieuwe shirts van het nationale elftal gelanceerd. In dit shirt speelt het land de resterende WK kwalificatiewedstrijden dit jaar en speelt de club bovendien tijdens de kwalificatieperiode ter voorbereiding op het EK van 2020. Slowakije is overigens op het moment van schrijven nog in de race om een ticket naar het WK. In poule F staat het land op een tweede plaats, wat betekent dat wanneer het land deze plaats behoudt, zij zich via de play-offs kunnen plaatsen voor het toernooi. Nike is dus weer verantwoordelijk voor het design van de nieuwe voetbalshirts van Slowakije. Deze functie vervult het Amerikaanse sportmerk sinds 2016. Check hieronder de details van het nieuwe thuisshirt en uitshirt van het nationale elftal.

Slowakije thuisshirt 2017-2018

De nieuwe Slowakije voetbalshirts zijn gebaseerd op de Nike Vapor templates. Dit betekent dat de shirts een vrij standaard design hebben. Het thuisshirt van Slowakije is wit en de mouwen van het shirt hebben een wat donkerdere tint wit. Verder bevat het voetbalshirt een v-hals met aan de achterkant een witte band. De zijkanten van het tenue zijn uitgerust met een zwarte band. Deze band zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Op de borst van het shirt prijken het wapen van het land, het logo van Nike en het logo van de Slowaakse voetbalbond: Slovenský futbalový zväz (SFZ). Het thuistenue van Slowakije wordt compleet gemaakt door een wit broekje met aan de zijkanten een zwarte strip en de kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Slowakije uitshirt 2017-2018

Het Slowakije uitshirt voor 2017-2018 heeft alles weg van het Frankrijk voetbalshirt. Dit is niet geheel ontoevallig, omdat Nike ook kledingsponsor is van het nationale elftal van Frankrijk, Les Bleus. Het shirt heeft precies hetzelfde design. Het shirt is blauw met wat donkerdere mouwen. Ook dit shirt bevat een strip aan de zijkanten van het shirt en is ook uitgerust met een v-hals. De logo's van de bond en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit geldt ook voor het wapen van het land. Het tenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje met navy blauwe accenten. Ook de voetbalkousen van het tenue bevatten deze kleuren.

Zoals alle tenues van Nike zijn ook de tenues van Slowakije uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Wanneer het land zich plaatst voor het WK in Rusland, is het nog niet zeker of de Slovaken deze shirts dragen of dat de voetbalbond en Nike nieuwe shirts lanceren. Daarover later dus meer!

Slowakije voetbalshirt kopen

Het nieuwe Slowakije shirt kan je vooralsnog niet in Europa kopen. Ben je fan van het land en wil je het Slovaakse elftal aanmoedigen? Check dan DEZE SHOP en vind hier goedkope fan t-shirts van Slowakije, evenals andere merchandising!