Slowakije thuisshirt 2018-2019

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft het nieuwe thuisshirt van Slowakije officieel gelanceerd. Het nieuwe thuisshirt van Slowakije gaan we helaas niet zien tijdens het WK voetbal in Rusland deze zomer. Het team van bondscoach Jan Kozak heeft het niet gered in de kwalificatie. Doordat Slowakije de slechtste nummer 2 in de kwalificatie poules was mochten zij niet deelnemen aan de play-offs. Wel gaan we het nieuwe thuisshirt van Slowakije zien tijdens de thuiswedstrijden in de Nations League. Dit is het nieuwe landen toernooi van de UEFA. Ook zien we dit gave nieuwe shirt tijdens de oefen- en kwalificatiewedstrijden op EURO 2020. De eerste wedstrijd dat dit shirt gedragen wordt, is tijdens de oefenwedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van Slowakije? Bekijk de details hieronder!

Slowakije thuis shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van Slowakije is Nike. Deze functie vervult Nike al vele jaren. Het nieuwe thuisshirt van Slowakije is gebaseerd op het WK template van Nike. Dit template staat bekend om de opvallende kraag. Deze kraag begint namelijk diagonaal maar eindigt recht. De basis van het nieuwe thuisshirt van Slowakije is wit. Deze kleur heeft het thuisshirt van Slowakije al vele jaren. De mouwen van het shirt hebben een erg flitsend zigzag-patroon. Dit zigzagpatroon is een eer aan het meest iconische gebouw van Slowakije een omgekeerde pyramide. Dit patroon is blauw van kleur. In het shirt zitten ook nog de rode kleur verwerkt in het logo van het land. Deze staat op de linkerkant van de borst van het shirt. Hierdoor zijn alle kleuren uit de vlag van het land verwerkt in het shirt van Slowakije. Op de rechterkant van de borst is het logo van Nike te zien. Deze swoosh is blauw. In het midden, tussen het logo van Nike en het logo van het land staat het logo van de Slowaakse voetbalbond, de SFZ. Het Slowaaks nationaal elftal deed één keer mee aan het WK. Hier werd het land uitgeschakeld in de achtste finale door niemand minder dan Nederland. Dit was de wedstrijd waar Arjen Robben zijn terugkeer vierde met een doelpunt. Deze wedstrijd werd gespeeld op het WK van 2010. Slowakije heeft ook één keer deelgenomen aan het EK. Dit was het allerlaatste EK van 2016. Ook hierin werd het land in de achtste finale uitgeschakeld. De afgelopen jaren plaatst Slowakije zich dus voor het eerst voor de eindtoernooien. Hieraan kan je zien dat het Slowaakse voetbal in de lift zit.

Het nieuwe thuistenue van Slowakije wordt gecompleteerd door een witte voetbalbroek. Deze is ontworpen zonder naden waardoor je een nog natuurlijke bewegingsvrijheid hebt. Ook de kousen van het shirt zijn wit, deze hebben echter wel een blauwe baan. Het nieuwe thuistenue van Nike is ook uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Deze zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie zodat de spelers van het nationaal elftal van Slowakije optimaal kunnen presteren

Slowakije voetbalshirt kopen.

Het nieuwe thuisshirt van Slowakije is vanaf medio juni te koop in de onderstaande winkel. In deze winkel is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete Slowaakse voetballer. Ben je opzoek naar andere producten van het Slowaaks elftal? Bekijk dan het overzicht met beschikbare artikelen hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Slowaakse voetbalshirt in DEZE WINKEL