Slowakije uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Slowakije is officieel gelanceerd. Dit is gedaan in samenwerking met de Amerikaanse kledingsponsor Nike. Het nieuwe uitshirt van Slowakije werd voor het eerst gedragen in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal (1-1). Helaas zien we Slowakije niet terug op het WK in Rusland. Doordat Slowakije de slechtste nummer twee was in de kwalificatie, mocht het land niet deelnemen aan de play-offs Het nieuwe uitshirt van Slowakije gaan we wel zien tijdens de Nations League. Dit is een nieuw toernooi dat georganiseerd wordt door de UEFA. Tijdens de poulefase van dit toernooi speelt Slowakije tegen: Oekraïne en Tsjechië. Ook gaan we het flitsende nieuwe shirt zien tijdens de oefen- en kwalificatiewedstrijden op EURO 2020. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe uitshirt van Slowakije? Check de details hieronder!

Slowakije uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Slowakije is ontworpen door Nike. Het nieuwe shirt is gebaseerd op het Nike Aeroswift template. Dit is het WK template van Nike. Het nieuwe uitshirt is blauw van kleur. Twee verschillende tinten blauw. De body van het shirt is donkerblauw. De mouwen van het nieuwe uitshirt van Slowakije zijn lichtblauw. Deze mouwen zijn versierd met een schitterende print. Deze print eert het meest iconische gebouw van Slowakije. Het gaat hierbij om de ‘’Reverse Pyramide.’’ Deze omgekeerde piramide staat in de hoofdstad van Slowakije, Bratislava. Deze print loopt ook nog door tot de kraag. De kraag van het Aeroswift template van Nike is erg bijzonder. De kraag begint namelijk schuin, maar eindigt recht. In deze kraag is ook een rode strip te zien. Deze loopt ook door op de achterkant van het shirt. Ook staat het logo van het land in deze rode strip. Op de rechterkant van de borst staat het logo van Nike. De bekende swoosh is rood van kleur. Op de linkerkant van de borst staat het logo van het land. Tussen de logo’s van Nike en het land in, staat het logo van de Slowaakse voetbalbond. Aan het WK deed Slowakije één keer mee. Dit was in het jaar 2010. Het land haalde toen de achtste finale maar werd in die wedstrijd verslagen door het Nederlands elftal. Op dit moment bezit Slowakije de 29e plaats op de FIFA ranglijst. Dit is boven WK-gangers Servië, Australië, Marokko, Nigeria en Egypte.

Het nieuwe uittenue van Slowakije wordt gecompleteerd door een donkerblauwe navy broek, Deze is uitgerust zonder naden hierdoor hebben spelers als Hamsik, Stoch, Nemec, Kucka, Weiss en Skrtel een optimale bewegingsvrijheid. Ook de kousen van het tenue zijn navy. De voetbalshirts van Nike worden altijd uitgerust met de Nike Dri Fit Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Slowakije voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van Slowakije is vanaf medio juni te koop in de onderstaande winkel. In deze winkel is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer of met de naam en het nummer van je favoriete Slowaakse voetballer. Ben je opzoek naar andere producten van het Slowaakse elftal? Bekijk dan het overzicht met beschikbare artikelen hiernaast of hieronder! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Slowakije voetbalshirt in DEZE WEBSHOP