Slowakije thuisshirt 2020-2021

De Slowaakse voetbalbond heeft vandaag in samenwerking met het Amerikaanse sportmerk Nike het nieuwe thuisshirt van het nationale voetbalelftal officieel gelanceerd. In de nieuwe tenue speelt het keurkoprs van coach Pavel Hapal haar wedstrijden mogelijk op het EK van 2020. Dan dienen de Slowaken wel Ierland te verslaan in de play-offs. Wanneer die wedstrijd gewonnen wordt speelt het Slowaakse elftal de finale van de play-offs tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Bosnië Herzegovina en Noord-Ierland. De winnaar van die ontmoeting plaatst zich voor het EK 2020. Nieuwsgierig naar het nieuwe tenue? Check de details hieronder!

Slowakije thuis shirt en tenue 2020-21

Mocht Slowakije het niet redden, dan speelt het de komende twee jaar de andere interlands in deze voetbalshirts. Dit betekent dat ''Repre'' (de bijnaam van het elftal) in dit tenue hoe dan ook de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 speelt. Dit tenue wordt dus ook gedragen in de Nations League wedstrijden. Nike is sinds 2016 kledingsponsor van het nationale elftal en blijft dit tot in ieder geval 2026. Het is inmiddels een rijke traditie dat het voetbalshirt van het Slowaakse elftal een ode is aan het berglandschap van het land. Dit jaar heeft het Slowakije tenue een all-over camouflage print, welke ook verwijst naar het landschap van het land dat in 1993 zelfstandig werd. Deze camo print is door Nike in twee tinten blauw aangebracht en heeft wat weg van het Condivo 20 template van adidas. Verder is het tenue voorzien van donkerblauwe details. De brede v-hals van het tenue is donkerblauw en hetzelfde geldt voor de bies aan de onderkant van de mouwen. De rechterborst bevat een witte swoosh van Nike en op het midden van de borst prijkt het embleem van de voetbalbond, de SFZ (Slovenský Futbalový Zväz). Het Slowakije thuisshirt bevat ook nog een badge van het wapen van het land. Dit wapen betreft een Oud Gotisch Schild, welke bestaat uit drie blauwe heuvels tegen een rode achtergrond. Het schild bevat bovendien een kruis. Dit wapen is ook onderdeel van de vlag van het land.

Het nieuwe Slowakije thuistenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen zijn bovendien blauw en bevatten ook een swoosh. Uiteraard zijn de shirts uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor een nog betere vochtafvoer en voor ventilatie. Check nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues, die van maart 2020 tot maart 2022 gedragen worden door spelers als Hamsik, Skrtel, Skriniar, Lobotka, Kucka, Duda, Rusnak en andere spelers.

Slowakije voetbalshirt kopen

Het Slowakije Nike voetbalshirt 2020-21 kun je vanaf deze maand bestellen in de onderstaande winkels. Het tenue is zowel beschikbaar voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) als voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176). Deze hebben respectievelijk een prijs van € 89,95 en € 69,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je Slowakije tenue altijd in deze winkel

Slowakije thuisshirt 2020-2021

Slowakije thuistenue 2020-2021